3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Straw Dogs
Midt i den landlige idyl gør en gruppe bonderøve livet surt for et ungt ægtepar gennem psykisk chikane.
EN ABSURD HISTORIE
En amerikaner og hans unge kone flytter ind i en gammel villa på landet i Nordengland. Men kun for at opleve hvordan lokalbefolkningen langsomt men sikkert terroriserer deres tilværelse.

Psykologisk thriller
Det er en gribende fortælling, en psykologisk thriller af dimensioner. Yderst velfortalt og stærkt spillet. Omgivelserne er ideelle til en så psykisk stressende film, hvor spændingen hele tiden dominerer.

Genial timing
Man mærker instruktør Sam Peckinpahs fine fornemmelse for timing, bl.a. på grund af de geniale antydninger i både billede og lyd, før det hele eksploderer i en meget voldsom og koncentreret slutning. Det er en helt absurd slutning, som man med garanti aldrig har set lignende før.

Ekspressionistisk stil
Efter filmen sidder man måbende tilbage. Den eksperimenterende og ekspressionistisk gribende stil er overvældende, ligesom klipningen i denne film er noget helt for sig. De helt lange klip varieres med ultrakorte i absurde kameravinkler, og resultatet er en mindeværdig og usædvanlig thriller.
Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Straw Dogs

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1971, USA, Thriller, 118 min
Dansk titel: Køterne
Instr: Sam Peckinpah Prod: Daniel Melnick  Manus: David Zelagg Goodman, Sam Peckinpah  Foto: John Coquillon  Klip: Roger Spottiswode  Mus: Jerry Fielding  
Medvirkende:
Dustin Hoffman (David Sumner)
Susan George (Amy Sumner)
Peter Vaughan (Tom Hedden)
T.P. McKenna (Major Scott)
Del Henney (Charlie Venner)
Priser:
AAN, Bedste Musik
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.