3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Stranger Among Us, A
En kvindelig betjent havner blandt stærkt troende jøder, der er blevet ramt af en uforklarlig mordsag.
TROENDE ELLER TRUENDE?
Melanie Griffith er overraskende troværdig som den kvindelige politibetjent, Emily Eden, i denne let til jævnt sukrede amerikanske saga.

Griffiths troværdighed skyldes imidlertid primært den dejligt alternative historie, hvori betjenten, Eden, (efter en uheldig skudepisode) bliver sat på en afdæmpet sag.

Mord blandt jøder
Blandt en gruppe stærkt ortodokse jøder er der sket et mord, og det er nu Edens opgave at trænge ind bag den tilsyneladende uskyldige facade. Her kommer hun i nærkontakt med overhovedet og dennes tillokkende søn.

Alle de jødiske regler gør dog lovlig kærlighed mellem sønnen og Eden umulig, men kærligheden bliver alligevel mere end antydet.

Sagen trækker i langdrag, blandt andet fordi det er nødvendigt for Eden at slå sig ned hos jøderne og bo der i ugevis. Hendes politinæse fortæller hende, at det er en af jødernes egne, der er morderen..

En forandret politikvinde
Da Eden er færdig med opklaringsarbejdet, er hun som en anden kvinde. Afklaret og i kontakt med sit 'indre jeg' - alt sammen takket være den smukke jødes mange begavede citater fra de hellige bøger.

Feminint overspil
Melanie Griffith skifter undervejs i filmen frisure - til det hæsligere og mere konede. Fra dét punkt i historien har hun også en tendens til at overspille det feminine: Hendes små pudsige ryk med hovedet og vip med hofterne under den lårkorte nederdel bliver hård kost!

Alternativ krimi
Generelt godt modspil, især fra Eric Thal, der virker overbevisende troende som den tiltalende søn. En forholdsvis alternativ amerikansk krimi - der dog i lidt for høj grad vækker mindelser om Peter Weirs stærke Witness (1985).
Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Stranger Among Us, A

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1992, USA, Krimi, 111 min
Dansk titel: morder iblandt os, En
Instr: Sidney Lumet Prod: Steve Golin, Sigurjon Sighvatsson  Manus: Robert J. Averech  Foto: Andrzej Bartkowiak  Klip: Andrew Mondshein  Mus: Jerry Bock  
Medvirkende:
Melanie Griffith (Emily Eden)
Eric Thal (Ariel)
John Pankow (Levine)
Tracy Pollan (Mara)
Lee Richardson (Rebbe)
Mia Sara (Leah)
Jake Weber (Yaakov)
James Gandolfini (Tony Baldessari)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.