3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Six Days Seven Nights
En karrierejournalist og en frigjort pilot må nødlande på en ø i Stillehavet og må kæmpe mod fjendtligt indstillede sørøvere.
SKØN UNDERHOLDNING
Farverig adrenalinbombe fyldt med glimt i øjet og hektisk turboaction i sydlandske kulisser: Harrison Ford og Anne Heche spiller perfekt over for hinanden, og det er svært ikke at blive grebet af filmens fremdrift.

Karrierejournalisten Robin Monroe er blevet overtalt af sin hundeøjne-kæreste, Frank, til en uges ferie på en rigtig tropeø i Stillehavet. Det sidste stykke vej til øen flyver de i en gammel spand af et propelfly med den venlige pilot, Harris Quinn.

Robins ferie bliver imidlertid ikke uforstyrret. Hendes redaktør ringer hjemme fra New York og beder hende flyve tilbage til Haiti på en vigtig opgave.

Nødlanding på øde ø
Robin får overtalt Quinn til at flyve hende tilbage (prisen er $700). Men uvejret bliver voldsommere end forventet, og Quinn skønner, det er nødvendigt at vende om. Uheldigvis slår lynet ned i den lille flyver, og Quinn er nødsaget til at nødlande på en tilfældig øde ø.

Således kommer det sig, at den urklassiske Hollywood-favorithistorie får et comeback: Den temmelig hjælpeløse storbykvinde skal sammen med den hårdhudede naturmand kæmpe for at overleve.

De to kan naturligvis ikke udstå hinanden og finder alle mulige barnlige kritikpunkter for at genere hinanden mest muligt. Men da først kønsrollerne (på herligt humoristisk vis) er slået fast, begynder de at holde mere og mere af hinanden.

Imens forsøger et redningshold at finde de forulykkede. Robins kæreste sidder og bider negle, hvis han da ikke lader sig rive med af Quinns temmelig delikate veninde.

Et skib fuld af sørøvere
På den øde ø vandrer Quinn og Robin i flere dage, og pludselig en dag ser de et skib lægge til. Det lykkes dem med nød og næppe at nå frem til skibet, men det bliver ingen succes.

Lige nøjagtig i tide opdager Quinn, at skibet er ladet med sørøvere. Nu begynder en vild jagt over flere dage på kryds og tværs af øen, for sørøverne er bestemt ikke venligtsindede.

Fortjener en lykkelig slutning
Men Hollywood-recepten vil, at det går de to helte godt, og det bekommer sådan set også tilskueren meget vel. Det er vidunderlig underholdning, og Quinns og Robins strabadser fortjener en lykkelig slutning.

Velsmurt kombination af morskab, spænding og usukret romantik. Det er virkelig en glad og elskværdig film med to gode skuespillerpræstationer som bærende element.
Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Six Days Seven Nights

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1998, USA, Eventyr, 107 min
Dansk titel: Six Days Seven Nights
Instr: Ivan Reitman Prod: Ivan Reitman, Wallis Nicita, Roger Birnbaum  Manus: Michael Browning  Foto: Michael Chapman  Klip: Sheldon Kahn, Wendy Greene Bricmont  Mus: Randy Edelman  
Medvirkende:
Harrison Ford (Quinn Harris)
Anne Heche (Robin Monroe)
David Schwimmer (Frank Martin)
Temuera Morrison (Jager)
Cliff Curtis (Kip)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.