3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Silver Bullet
En dreng i kørestol med en særinteresse for varulve får nærkontakt af første grad med et eksemplar af det farlige dyr.
VARULVESAGA
I 1976 hærger en række mord et lille landsbysamfund. For den handicappede dreng, Marty, kommer drabene også tæt på, da hans bedste ven bliver flået i stykker.

En varulv på spil
I forbindelse med et dristigt fyrværkeriforetagende, opdager Marty, at morderen er en varulv, men det bliver svært at overbevise de voksne, selv Uncle Red, der ellers er meget børnevenlig.

"Silver Bullet" er helt tydeligt en "tvivlsom" amerikaner, der ofte er sukret og overrørende. Men filmen er samtidig så effektivt et gys, at disse svagheder for det meste træder lidt i baggrunden.

Stemningsfuldt nervepirrende
Som gyser er filmen både stemningsfuld og temmelig nervepirrende, godt underbygget af en lurende fotografering og en genre-rigtig musik uden stærk dominans.

Meget af æren skal dog tilskrives Stephen King. Den gode historie er ikke kommet ud af den blå luft.

Dygtig King-historie
Stephen King skrev også manuskriptet til filmen, og det er en virkningsfuldt, at drengen Marty er handicappet, hvilket på mange måder forstærker gysereffekten, fordi han ikke er i stand til at forsvare sig selv.

Til gengæld klarer han sig bedre end mange ikke-handicappede børn ville have gjort. Han tænker nemlig klart og handler derefter.

Vaklende voksenspil
Nogle skuespillere er desværre direkte elendige: Martys vens far spiller råddent ringe, præsten er heller ikke for god, fordi han lægger for meget vægt på at virke ond og væmmelig. Også Gary Busey er tvivlsom men acceptabel, og børnene spiller rigtig pænt.

Absolut passabel
"Silver Bullet" er et teknisk dygtigt skabt gyserværk, med alt hvad det indebærer af klip, vinklinger og lyssætninger. En absolut passabel stemnings-gyser.
Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Silver Bullet

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1985, USA, Varulvefilm, 90 min
Dansk titel: Varulvenætter
Instr: Daniel Attias Prod: Martha Schumacher  Manus: Stephen King  Baseret på: roman af Stephen King  Foto: Armando Nannuzzi  Klip: Daniel Loewenthal  Mus: Jay Chattaway  
Medvirkende:
Gary Busey (Uncle Red)
Everett McGill (Reverend Lowe/Werewolf)
Corey Haim (Marty Coslaw)
Megan Follows (Jane Coslaw)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.