3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Beautiful Girls
Om mænd og deres evindelige vanskeligheder med det modsatte køn.
AFDÆMPET ROMANTIK
Afdæmpet og hjertevarmt romantisk dramatik fra Amerika. Ind imellem kan det lade sig gøre for det tilsukrede Hollywood at skrue noget nogenlunde humant og undergearet romantik sammen.

Willie vender for en stund tilbage til sin lille provinshjemby. Han venter på, at hans nye kæreste skal støde til. Imens har han rigelig tid til på afslappet maner at slå tiden ihjel sammen med ældgamle venner.

Drømme om kærlighed
I de kolde vinterdage, hvor filmen udspiller sig, sker der dybest set ikke en dyt, men alligevel - i småtingsafdelingen er der fuld kraft på alle kedler. Alle fyrene i venneslænget går og drømmer om den helt rigtige pige - hun skal have store nødder, fast røv og se vildt godt ud. Helst skal hun være fotomodel.

Tilfrosset by
Men det er ikke sådan med sig i en lille tilfrosset by. Godt nok kommer bartenderens yndige kusine på visit, men hun har ikke i sinde at bolle sig fra sans og samling med en flok bondske dagdrømmere.

Dagdrømmeri
Så det bliver ved dagdrømmeriet, eller i hvert fald må fyrene nøjes med de lokale pigers mere normale former og farver. Tommy døjer med et dobbelt forhold, hvor han ikke rigtig kan vælge kvinde.

En vovet flirt
En af filmens virkelig kære og iøjnefaldende sidehistorier er den omtrent 30-årige Willies ret dybfølte men midlertidige forelskelse i den 13-årige nabopige. Forbudt ganske vist, men interessant og ret vovet for en amerikansk film!

Ingen pomp og pragt
Skuespillet er generelt meget raffineret. Kendetegnende for skuespillet som for hele filmens atmosfære er der ikke megen pomp og pragt iblandet.

Afdæmpet og hjertevarmt
Nøgleordene afdæmpet og hjertevarm passer glimrende på "Beautiful girls". Derfor er der grund til harme over den fra officiel side malplacerede benævnelse "romantisk komedie".
Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Beautiful Girls

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1996, USA, Drama, 110 min
Dansk titel: Alt det med piger
Instr: Ted Demme Prod: Cary Woods  Manus: Scott Michael Rosenberg  Foto: Adam Kimmel  Klip: Jeffrey Wolf  Mus: David A. Stewart  
Medvirkende:
Matt Dillon (Tommy "Birdman" Rowland)
Noah Emmerich (Michael "Mo" Morris)
Annabeth Gish (Tracy Stover)
Lauren Holly (Darian Smalls)
Timothy Hutton (Willie Conway)
Uma Thurman (Andera)
Mira Sorvino (Sharon Cassidy)
Natalie Portman (Marty)
Rosie O´Donnell (Gina Narrisano)
Michael Rapaport (Paul Kirkwood)
Sam Robards (Steve Rossmore)
David Arquette (Bobby Conway)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.