3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Shattered Spirits (tv)
Alkoholiseret og dermed højtråbende og destruktiv gør en familiefar livet surt for kone og børn.
STÆRK PRÆSTATION
Martin Sheen bærer ene og alene denne tv-film med en flot præstation som alkoholiseret familiefar. Temaet er afprøvet før, og man bliver hurtigt træt af den amerikanske fremstilling af emnet.

Omskifteligt temperament
Sheen spiller Lyle med det iltre og ganske omskiftelige temperament, og hans familie påvirkes naturligvis stærkt af det. Men tolerancetærsklen er sat alt for højt: Konen, Joyce, er overbærende, datteren er anonym.

I skjul under sengen
Den yngste søn kryber i skjul med bamsen under sengen - det er der ikke nogen, der bemærker. Den ældste søn, Ken, er den eneste, der tør gøre en smule oprør. Men familien skælder ham bare ud for det, for de mener, at oprøret er skyld i faderens vrede.

Der må krisehjælp til udefra, før konen begynder at fatte sagens alvor, og så bliver Lyle fjernet fra hjemmet. Først nu begynder også han at indrømme over for sig selv, at han har et problem med alkohol.

Martin Sheen får ikke meget modspil, bedst er hans teenagesøn, Ken.

Troværdigt spil
"Shattered Spirits" er ikke så amerikansk, at den drukner i det, og Sheens troværdige skuespil gør filmen ganske seværdig.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Intet billede af filmen Shattered Spirits (tv)

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1986, USA, Drama, 88 min
Dansk titel: Knuste skæbner (tv)
Instr: Robert Greenwald Prod: Robert Greenwald  Manus: Gregory Goodell  Foto: John Jensen  Klip: Robert Florio  Mus: Michael Hoenig  
Medvirkende:
Martin Sheen (Lyle Mollencamp)
Melinda Dillon (Joyce Mollencamp)
Matthew Laborteax (Ken)
Lukas Haas (Brian)
Roxana Zal (Lesley)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.