3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Bean
En fjollet museumsvagt tager til USA for at vogte over et meget sjældent maleri, som han naturligvis i stedet ødelægger.
INGEN LATTERSTRØM
Manges elskede engelske komiker Mister Bean er draget til Hollywood og har drejet en rigtig spillefilm dér. Mr. Bean er let genkendelig og dog alligevel ret så forandret i forhold til dén Bean, vi er vant til. Men i overdrevne, ekstreme vittigheder boltrer Bean sig imponerende, også i denne Hollywood-film.

"At se på billederne"
Bean arbejder på et stort museum i England. Hans opgave er "at se på billederne", som han selv udtrykker det. Det meste af ledelsen på museet så gerne, at Bean blev afskediget, men det sætter bossen sig imod.

Men det kan de andre ikke acceptere, og de beslutter at sende Bean til USA som repræsentant for det engelske museum ved præsentationen af et meget imponerende og kostbart ($ 50.000.000) maleri.

En engelsk kunstbegavelse?
I USA er arrangørerne spændte på at møde denne engelske kunst-begavelse, men det skal hurtigt vise sig, at der ikke er meget af hverken kunst eller begavelse i Bean udover højst mærkværdige cirkuskunster.

Bean er kaos
Således kan Bean - stort set uden selv at opdage det - ødelægge sin amerikanske værts familieliv. Men værst er det dog, at Bean kommer til at ødelægge maleriet og nu må forsøge at redde trådene ud, inden præsentationen næste eftermiddag.

Så viser det sig overraskende, at Bean besidder ganske bemærkelsesværdige praktiske evner, så han til sidst ender som filmens helt.

Ingen latterstrøm
"Bean" formår slet ikke at forføre tilskueren i en uafbrudt latterstrøm, men filmen rummer alligevel en håndfuld dybt groteske og morsomme scener. Der er gået Hollywood i Bean på godt og ondt, heldigvis kom efterfølgerne "Bean 2", "Bean 3", og måske også "Bean 4" ikke. Sådan arbejder de jo ellers ofte i Hollywood.
Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Bean

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Bean
Instr: Mel Smith Prod: Peter Bennett-Jones, Eric Fellner, Tim Bevan  Manus: Richard Curtis, Robin Driscoll  Foto: Francis Kenny  Klip: Christopher Blunden  Mus: Howard Goodall  
Medvirkende:
Rowan Atkinson (Mr. Bean)
Peter MacNicol (David Langley)
Pamela Reed (Alison Langley)
Peter Egan (Lord Walton)
John Mills (Chairman)
Harris Yulin (George Grierson)
Burt Reynolds (General Newton)
Chris Ellis (Det. Butler)
Sandra Oh (Bernice Schimmel)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.