4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Scissors
En mandsforskrækket kvinde trækkes ind i et mystisk spil, der er tæt på at gøre hende vanvittig.
DRABELIGT RINGE
Der er et voldsomt præg af tv-film over "Scissors", så man bliver virkelig målløs over at opdage, at filmen rent faktisk er en biograf-film: Så dårlig og konstrueret, at det i sig selv har en høj underholdningsværdi.

Sharon Stone spiller med overbevisende mangel på indlevelse den mildest talt vattede rolle som den unge kvinde, Angie Anderson.

Alle mod en
Da hun bliver forsøgt voldtaget i sin ejendoms elevator, begynder livet at gå helt i agurk for hende. Alle synes at modarbejde hende på nær hendes flinke nabo, Alex Morgan.

Angie konsulterer en psykiater, men hun har stadig meget svært ved at lægge hændelsen i elevatoren bag sig. Måske skyldes dette traumatiske oplevelser i barndommen (incest og dén slags).

En sexkilling som jomfru
Det er et køligt faktum, at Angie er jomfru og bange for mænd. Troværdigt at tildele Sharon Stone denne rolle? Nej!

Naboen forsøger dog at få gjort kål på den lidende skønhed, hvis hobby er at restaurere gamle dukker. Men naboens onde bror, Cole, der sidder i kørestol og kun tænker på at være ond og kneppe smukke kvinder (det kan han nemlig stadig), modarbejder broderens planer.

Ekspressionistisk slutning
Hvem var det mon, der forsøgte at voldtage Angie? Det får vi først at vide i filmens slutminutter, der udspiller sig i meget ekspressionistisk udtænkte kulisser. Disse scener er ikke blot særprægede men også filmens eneste nogenlunde positive træk.

Blandt skuespillerne markerer Steve Railsback sig med hele to passable præstationer. Umuligt at lukke ørerne for den rædselsvækkende computermusik.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Scissors

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1991, USA, Thriller, 105 min
Dansk titel: Farlige fremmede
Instr: Frank De Felitta Prod: Don Levin, Mel Pearl, Hal W. Polaire  Manus: Joyce Selznick, Frank De Felitta  Foto: Anthony B. Richmond  Klip: John F. Schreyer  Mus: Alfi Kabiljo, Ilan Kabiljo  
Medvirkende:
Sharon Stone (Angie Anderson)
Steve Railsback (Alex Morgan/Cole Morgan)
Ronny Cox (Dr. Stephan Carter)
Michelle Phillips (Ann Carter)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.