3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Parent Trap, The
To tvillingepiger der ikke kendte til hinandens eksistens beslutter at arbejde hårdt for at genforene forældrene.
LYKKE OG LEG
Man kan ikke ligefrem påstå, at historien i "The Parent Trap" er fuldt ud sandsynlig. Rigelige mængder supersukkersødme og falden-på-halen for børn med let til grin gør filmen til en blandet fornøjelse.

Lindsay Lohan debuterer i hele to hovedroller som tvillingepigerne Annie og Hallie. Helt tilfældigt sættes begge piger på samme pigesommerlejr og opdager hermed hinandens eksistens.

Tynd børneunderholdning
At det er børneunderholdning uden den store sammenhæng understreges af, at pigerne ikke et sekund overvejer, at de kunne være i familie. Den opdagelse kommer først et godt stykke inde i filmen.

En indædt kamp
Da Annie og Hallie har fundet ud af, at de er søstre og derfor ikke behøver at rivalisere og hovere, begynder de en indædt kamp for at genforene de to forældre, som elleve år tidligere blev skilt, og som pigerne hver især kun kender en af.

De bytter forælder for en stund - men på længere sigt er de nødt til at bekende kulør, så forældrene kan få øjnene op for hinanden og børnene.

Oversukret vammelhed
"The Parent Trap" rummer oversukret vammelhed, der vistnok ikke engang skal forestille at være en parodi. Trods disse tåkrummende storslemme sider har filmen sine øjeblikke af god underholdning for børn.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Parent Trap, The

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1998, USA, Komedie, 123 min
Dansk titel: Forældrefælden
Instr: Nancy Meyers Prod: Charles Shyer  Manus: David Swift, Nancy Meyers, Charles Shyer  Foto: Dean Cundey  Klip: Stephen A. Rotter  Mus: Alan Silvestri  
Medvirkende:
Lindsay Lohan (Hallie 'Hal' Parker/Annie 'Ann' James)
Dennis Quaid (Nicholas 'Nick/Nicky' Parker)
Natasha Richardson (Elizabeth James)
Polly Holliday (Marva Kulp, Sr.)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.