3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Rob Roy
En lovlydig højlandsskotte møder ækel modstand hos overklassen, der gør ham det livet uretfærdigt surt.
I SMUKKE SKOTSKE LANDSKABER
Højlandsfugtigt effektfuldt hævndrama, der vinder på sine knivskarpe portrætter af det gode mod det onde.

Robert Roy MacGregor er en lovlydig og retfærdig 1700-tals-højlandsskotte. Han har planer om at anskaffe sig mere kvæg, og for at kunne det må han låne penge af den adelige, Montrose.

Der er umiddelbart ingen grund til at tro, at det vil gå galt, men den sleske og læspende horekarl, Cunningham, stjæler pengene fra Rob Roys sendebud.

Klam horekarl
Nu tror Montrose, at Rob Roy har brugt pengene til andre formål, og Rob jages på livet løs af den klamme horekarl i selskab med Montroses højre hånd, Killearn.

Efterhånden som det virkelig går op for Rob, hvad der er sket med hans penge, vokser hans had støt til Cunningham, og det drejer sig herefter kun om at få hævn.

Farefuldt opgør
Rob Roy er ikke typen, der stikker af med halen mellem benene, han opsøger i stedet fjenden og udsætter sig selv for ekstra fare.

Smukt og medrivende filmet on location i Skotland. De betagende billeder er med til at skabe en fascinerende ramme om den barske og ubarmhjertige hævnhistorie.

Stærkt skuespil
I dette skotske højlandsdrama er skuespillet en afgørende faktor. I særlig grad bør fremhæves Jessica Lange og Tim Roth i roller med henholdsvis menneskelige og umenneskelige træk.

Skotske skæbner
Men også spillere som Liam Neeson, John Hurt og Brian Cox er fænomenalt præcise og udtryksfulde i deres karakteristik af hver deres skotske skæbne.
Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Rob Roy

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Rob Roy
Instr: Michael Caton-Jones Prod: Peter Broughan, Richard Jackson  Manus: Alan Sharp  Foto: Karl Walter Lindenlaub  Klip: Peter Honess  Mus: Carter Burwell  
Medvirkende:
Liam Neeson (Robert Roy MacGregor)
Jessica Lange (Mary MacGregor)
Tim Roth (Cunningham)
John Hurt (Montrose)
Eric Stoltz (McDonald)
Brian Cox (Killearn)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.