3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Return of the Jedi
I stjernekrigens øje sidder helten indespærret hos en ond "burger". Men det kan hurtigt udvikle sig til et opgør af større kaliber.
SKUFFENDE STJERNEKRIGS-EVENTYR

Sammenhængende film:
Star wars: episode I - the phantom menace (1999)
Star wars: Episode II - Attack of the clones (2002)
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)
Star wars (1977)
The Empire strikes back (1980)
Return of the Jedi (1983)
Star wars: Episode VII (2015)

Den tredje (sjette) film i "Star Wars"-serien er svær at lade sig imponere af. Den drejer sig i oceanlange perioder kun om en masse talende kæmpe-"burgere" og dværge gemt i pelsdragt, så de forestiller bamser iklædt halstørklæder. Denne væsen-verden synes i længden mere end almindeligt fjoget, og appellerer udelukkende til en helt særlig fangruppe.

Pletvis spændende
Kun pletvis er "Return of the Jedi" spændende og intens - men så er den det til gengæld også med eftertryk. Og det er dét, den overlever på. Disse intensitetsboom pumper adrenalin i både film og tilskuer, men varer desværre i alt for kort tid.

Prinsesse Leia og den "færdiguddannede" Jedi, Luke Skywalker, skal sammen med robotter og deslige forsøge at befri Han Solo fra et indelukke hos en ond mega-"burger".

Det gode mod det onde
Luke Skywalker skal møde den onde Darth Vader igen, muligvis i et større opgør. Darth Vader viser sig at være Lukes far og bliver også Lukes redning i afgørelsens time..

De første ca. 50 minutter af filmen er meget skuffende. Så dukker der en kort actionsekvens på ca. ti minutter op, og tilskueren vågner: Et ræs gennem skoven med 150 i timen - det er underholdende.

Ujævn spændingskurve
Herefter tager filmen på ny et dyk. Vi skal helt hen mod slutningen, før kurven atter ændrer sig. Far/søn-opgøret er fint fremstillet - en universel kamp mellem det gode og det onde.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Return of the Jedi

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Jedi-ridderen vender tilbage
Instr: Richard Marquand Prod: Howard Kazanjian, Robert Watts, Jim Bloom  Manus: Lawrence Kasdan, George Lucas  Foto: Alan Hume  Klip: Sean Barton, Marcia Lucas, Duwayne Dunham  Mus: John Williams  
Medvirkende:
Mark Hamill (Luke Skywalker)
Harrison Ford (Han Solo)
Carrie Fisher (Princess Leia)
Billy Dee Williams (Lando Calrissian)
Anthony Daniels (See Threepio (C-3PO))
Priser:
AAN, Bedste lydeffekts klipning
AAN, Bedste lyd
AAN, Bedste scenografi
AAN, Bedste musik
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.