3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Red Rock West
En ung mand kan ikke modstå tilbuddet om en masse penge, hvis han slår en kvinde ihjel. Men den unge mand mener, han har en skudsikker plan.
FORHOLDSVIS VELLYKKET FILM
"Red Rock West" er en af de uheldige produktioner, der slet ikke blev vist i biograferne men blev sendt direkte ud på video. Først i 1994 fik filmen biografpremiere takket være nogle positive og entusiastiske anmeldere.

Uventede drejninger
Og der er bestemt ikke noget fornuftigt i at lade filmen gå uden om biograferne, for den er ganske glimrende, temmelig original og velspillet med gode stjernenavne i hovedrollerne. En alsidig thriller, der med sine mange uventede drejninger i historien evner at overraske tilskueren.

Et usædvanligt job
Michael er en krigsveteran, der har svært ved at finde sig et job, og som i stedet forfalder til en lidt farligere tilværelse. På "Wayne's Pub" i den lille by Red Rock forveksles han med en person ved navn Lyle. Indehaveren har tydeligvis en aftale med Lyle om et job, og i sin desperate jobsøgning lader Michael som om, han er Lyle og går med om i baglokalet.

Hvem myrder hvem?
Wayne vil have ham til at myrde sin kone - og honoraret er ikke lille. Men Michael tænker sig om to gange, og da han møder Waynes kone, Suzanne, går han i stedet med til - mod det dobbelte honorar, at gøre det af med Wayne. Så er det meningen, at han bare kan stikke af med alle pengene, men helt så nemt går det ikke..

Dumt klimaks
Historien er velskrevet indtil et godt stykke ind i filmen. Desværre glider spændingen langsomt ud af historien i den sidste halve time, og klimaks er for dumt. Til gengæld er der konstant spænding i instruktør John Dahls ret så overbevisende tekniske behandling af historien.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Red Rock West

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1992, USA, Thriller, 94 min
Dansk titel: Red Rock West
Instr: John Dahl Prod: Steve Golin, Sigurjon Sighvatsson  Manus: John Dahl, Rick Dahl  Foto: Mark Reshovsky  Klip: Scott Chestnut  Mus: William Olvis  
Medvirkende:
Nicolas Cage (Michael)
Dennis Hopper (Lyle)
Lara Flynn Boyle (Suzanne)
J.T. Walsh (Wayne)
Timothy Carhart (Deputy Greytack)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.