3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Peacemaker, The
Amerikanske bombeeksperter kommer på overarbejde, efter at to toge er stødt sammen. En eksplosion og tredje verdenskrig truer.
ET INFERNO AF LARM
"The Peacemaker" er action i et helt vildt opskruet tempo, konstant i fart med en nådesløs støj i form af et væld af sammenstød, eksplosioner og skudepisoder - samt Hans Zimmers uudslukkeligt hæsblæsende musik.

Atomsprængstofsjagt
Filmen fører sit publikum rundt til alverdens destinationer, i særlig grad det grå Østeuropa, hvor de store frustrationer lyser ud af ethvert individ, ifølge Hollywood. I Rusland støder et tog fyldt med arbejdsmænd sammen med et godstog fyldt med atomsprængstof. Naturligvis efter nøje planlægning af skumle, udslettelsesliderlige bagmænd.

Hjemme i USA får bombeesksperterne travlt. Først og fremmest vil man undgå, at bomberne sprænges, men det vigtigste er at komme Tredje Verdenskrig i forkøbet.

Energisk kvindelig ekspert
Den umanerligt energiske kvindelige ekspert, Julia Kelly, og hendes camouflage-klædte hjælper, den store militærmand Thomas Devoe kaster sig frygtløst ud i opgaven. Det største problem viser sig at blive, at en jugoslavisk familiefar har snuppet en af atombomberne, som han nu for at hævne tabet på sin familie under krigen, vil sprænge i luften midt i New York.

Politisk rodebutik
I helikoptere, jetfly og limousiner forfølger bombejægerne denne familiefar, og det er først nu, da filmen har viklet sig lidt ud af sin tåget politiske roderbutik, at larmen for en stund glider lidt tilbage for spændingen.

Overbevisende rutinefilm
Det er den kvindelige instruktør Mimi Leders første spillefilm, og hun har ordentlig spillet med musklerne, og det er der kommet en banal og forglemmelig actionfilm ud af. Skuespillet er klichépræget og uinteressant, teknikken er overbevisende rutinearbejde.
Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Peacemaker, The

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1997, USA, Action, 118 min
Dansk titel: Peacemaker, The
Instr: Mimi Leder Prod: Walter Parkes, Branko Lustig  Manus: Michael Schiffer  Foto: Dietrich Lohmann  Klip: David Rosenbloom  Mus: Hans Zimmer  
Medvirkende:
George Clooney (Thomas Devoe)
Nicole Kidman (Julia Kelly)
Marcel Lures (Dusan Grurich)
Alexander Baliev (Aleksander Kodocell)
Rene Medvesen (Vlado Merich)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.