3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Package, The
En slem forbryder skal eskorteres af en garvet militærmand, men forbryderen har ikke i sinde at opføre sig pænt.
HYPER-KLICHÉET ACTION
Banal actionthriller om militærpolitisk korruption og om karrieresoldaten Johnny Gallagher, der i en livsfarlig krise genfinder sin ekskone.

"The Package", der har fået den misvisende danske titel "Manden fra Berlin", starter ganske lovende, men bedst som den burde udvikle sig i en spændingseskalerende og uforudsigelig retning, daler niveauet væsentligt, og den ene overdrivelse og tåbelighed afløser den anden.

Farlig militærmission
Johnny Gallagher har været på farlig militærmission i Berlin, da han pludselig får til opgave at følge fangen Thomas Boyette tilbage til USA. Men Gallagher narres og slås ned i lufthavnen, så Boyette kan flygte.

Krigsliderlige bagmænd
Boyette bliver meget flot betalt af en række krigsliderlige bagmænd, der ønsker at gøre det af med den russiske præsident, der er på besøg i USA. Nu er det Gallaghers opgave at finde frem til Boyette i tide, hvilket bl.a. kommer til at betyde, at han skal kæmpe sig ud af et sæt håndjern, slå en sort mand ned og køre vanvidskørsel gennem storbyen i en efterhånden (usandsynligt) smadret bil.

Men det lykkes ham i sidste øjeblik at plaffe Boyette ned, lige inden denne ville have myrdet selveste præsident Gorbatjov.

Uhyre overgearet musik
James Newton Howards musik er generelt uhyre overgearet, men somme tider rummer den en vis klangfuldhed, bag den mislykkede historie.

Værd at se på grund af Gene Hackman.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Package, The

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1989, USA, Action, 105 min
Dansk titel: Manden fra Berlin
Instr: Andrew Davis Prod: Beverly J. Camhe, Tobie Haggerty  Manus: John Bishop  Foto: Frank Tidy  Klip: Don Zimmerman, Billy Weber  Mus: James Newton Howard  
Medvirkende:
Gene Hackman (Johnny Gallagher)
Joanna Cassidy (Eileen Gallagher)
Tommy Lee Jones (Thomas Boyette)
John Heard (Col. Glen Whitacre)
Dennis Franz (Lt. Milan Delich)
Pam Grier (Ruth Butler)
Reni Santoni (Chicago Police Lt.)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.