3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Author! Author!
Enlig kreativ familiefar i store vanskeligheder.
TYPISK ROMANTISK FORESTILLING
Der er såmænd ikke meget uforligneligt ved denne lummersøde amerikanske romantiksaga om en kreativ familiefar, der har alvorlige problemer med kærligheden.

Fasthægtet i forudsigelighed
Det er den klassiske amerikanske historie, der ikke tør gå på kompromis med skilsmisse-klicheerne og hægter sig fast i det forudsigelige.

Al Pacino spiller hovedrollen som den ivrige teaterforfatter, der ved siden af sin hektiske dag i teatret forsøger at holde sammen på sin familie.

Lagt på is
Men det er svært, og konen lægger manden på is til fordel for en væsentlig ældre maler. Nu er Pacino oppe på hælene, men midt i alle forsøg på at generobre konen forelsker han sig i en smådukket skuespillerinde.

Og alle børnene derhjemme, som konen har skrabet sammen ved hjælp af talrige forskellige mænd er nu både til besvær og samtidig også en stor støtte for den forvirrede familiefar.

En lille "sød" historie
Sådan går det slag i slag. Al Pacino er god i hovedrollen, men der er slet ikke udfordring nok i manuskriptet. En lille "sød" historie til det forsukrede hjerte. Alle børnene er blevet udstyret med hver deres særpræg. De spiller godt, men i stedet for at være morsomme kommer de til at virke ufrivilligt irriterende.

Sammenhold med stort S
Familiens sammenhold med megastort S er et af filmens mest usandsynlige elementer. Det er simpelthen så rørende og urørligt, som det kun kan lade sig gøre på amerikansk film.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Author! Author!

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1982, USA, Drama, 103 min
Dansk titel: Far og forfatter
Instr: Arthur Hiller Prod: Irwin Winkler  Manus: Israel Horovitz  Foto: Victor J. Kemper  Klip: William Reynolds  Mus: Dave Grusin  
Medvirkende:
Al Pacino (Ivan Travalian)
Dyan Cannon (Alice Detroit)
Tuesday Weld (Gloria)
Alan King (Kreplich)
Bob Dishy (Finestein)
Ari Meyers (Debbie)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.