3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Of Mice and Men
Med besvær finder to mænd arbejde på en gård, men den enes stærke enfoldighed sætter snart dem begge i en svær situation.
SMUK TRISTESSE
I dette rørende drama er stilstand en vigtig faktor for at skabe den rigtige stemning. Gary Sinise har som instruktørdebutant netop valgt at lade filmen køre i et langsomt og intenst tempo, så tilskueren kan nå at få øje på alle farverige sider af handlingen.

Dvælende fortællestil
Sinises filmatisering af John Steinbecks roman af samme navn former med sin dvælende fortællestil en trist og samtidig smuk kerne i filmen. Naturbilleder og omhyggeligt filmarbejde underbygger stærkt det betændte plot, ligesom en række gode skuespillerpræstationer er med til at gøre nydelsen helstøbt.

I hovedrollen som den enfoldige Lennie ses John Malkovich. Desværre er især hans måde at tale på ikke helt overbevisende, ligesom kropssproget til tider bliver for overgearet.

I tykt & tyndt
Alt i alt leverer Malkovich dog en rimelig præstation i en meget svær rolle. George er Lennies værge, der følger ham i tykt og tyndt. Det er altid et problem for ham at finde et arbejde, fordi han som regel bliver kasseret på grund af Lennie.

En dag er de imidlertid heldige og finder arbejde sammen på en gård, hvor de skal læsse halm på vogne og arbejde i markerne. Her er Lennie en god arbejdskraft takket være sin enorme muskelkraft.

Forkærlighed for dyr
Lennie har en forkærlighed for kæledyr, og det er hans drøm sammen med George at starte eget landsted med masser af kaniner, som han kan passe. Drømmen er tæt på at blive realiseret, da en ældre mand på gården viser interesse i at spytte penge i projektet, men Lennie får brat sat en stopper for sine egne drømme.

"Of Mice and Men" svinger mellem at være munter og sørgmodig. Først hen imod slutningen kommer de store overraskelser væltende, og det sørgmuntre kulminerer.

Flotte locations
Mark Ishams musik er relativt neddæmpet og går godt i spænd med Kenneth MacMillans rolige fotografering i de flotte locations.
Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Of Mice and Men

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1992, USA, Drama, 110 min
Dansk titel: Mus og mænd
Instr: Gary Sinise Prod: Russ Smith, Gary Sinise  Manus: Horton Foote  Baseret på: roman af John Steinbeck  Foto: Kenneth MacMillan  Klip: Robert L. Sinise  Mus: Mark Isham  
Medvirkende:
John Malkovich (Lennie Small)
Gary Sinise (George Milton)
Ray Walston (Candy)
Casey Siemaszko (Curley)
Sherilyn Fenn (Curley's Wife)
John Terry (Slim)
Joe Morton (Crooks)
Noble Willingham (The Boss)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.