3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

My Girl
Historien om en lille piges svære identitetskrise og om mødet med kærligheden og venskabet.
LUNT KÆRLIGHEDSBILLEDE
"My Girl" er et bittersødt familiedrama om den 11-årige pige Vada Sultenfuss, der ihærdigt forsøger at få opmærksomhed fra sin enkefar Harry.

Harry holdt op med at være glad og opmærksom tyve år tidligere, da hans kone døde efter at have født Vada. Men det bliver der lavet om på, da han ansætter den smarte og sexede sminkøse Shelly DeVoto til at sminke ligene i den begravelsesforretning, hab driver sammen med sin bror, Phil.

Trøst hos vennen
Hidtil har Vada kunnet søge trøst hos sin bedste ven Thomas, men nu får hun moderlig erstatning hos Shelly. Shelly får også vendt op og ned på Harrys tilværelse. Hun gør ham glad igen - og tilmed forelsket. Alt synes at arte sig for den nye familie, men så sker der noget tragisk.

Hjertevarmt & vedkommende
"My Girl" beskæftiger sig hjertevarmt, vedkommende og troværdigt med en 11-årigs forvirrede opvækst blandt en uopmærksom far - og en masse lig. Hun har et helt forskruet forhold til døden og tror hele tiden, hun er alvorligt eller tilmed dødeligt syg.

Masser af muligheder
Der er masser af muligheder i historien, men de er desværre ikke optimalt udnyttet. Det meste af historien er alt for forudsigelig, og visse sider af den er sukrede. Men der er dog også de vigtige overraskelser, der hjælper "My Girl" fra at blive alt for vammel og frem for alt giver den et særpræg.

Vidunderlig debut
Anna Chlumsky spiller vidunderligt i sin debut-rolle, og sammen med fine præstationer fra Dan Aykroyd og Jamie Lee Curtis samt en sød birollepræstation af Macaulay Culkin, er hun med til at gøre filmen seværdig.

Med "rigtig" (og sødsuppet) Hollywood-musik af James Newton Howard til at skylle efter med.
Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
My Girl

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1991, USA, Drama, 97 min
Dansk titel: My girl - Min første kærlighed
Instr: Howard Zieff Prod: Brian Grazer  Manus: Laurice Elehwany  Foto: Paul Elliott  Klip: Wendy Greene Bricmont  Mus: James Newton Howard  
Medvirkende:
Anna Chlumsky (Vada Sultenfuss)
Dan Aykroyd (Harry Sultenfuss)
Jamie Lee Curtis (Shelly DeVoto)
Macaulay Culkin (Thomas J. Sennett)
Richard Masur (Phil Sultenfuss)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.