3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Mosquito Coast, The
En ihærdig far og videnskabsmand slæber familien med til urskoven, hvor han bliver mere og mere mærkelig.
DET GLADE VANVID
"The Mosquito Coast" er en seriøs og anderledes film, der går tæt på og sjældent mister taget i tilskueren. Harrison Ford spiller fantastisk i en anderledes rolle.

Ford spiller den moderne opfinder Allie Fox, der ikke længere vil se på sit lands ødelæggelse og industrialisering og derfor tager hele familien med til Mosquito for at starte igen på en naturlig og frisk måde.

Her køber han en hel lille landsby, som han hurtigt får sat skik på, blandt andet ved at installere et kæmpeeksemplar af sin nyeste opfindelse - ismaskinen.

Følelser uden kontrol
Denne landsby kommer til at betyde uendeligt meget for ham, og han har svært ved at styre sine følelser, da fremmede og uvedkommende trænger ind på hans område.

Under et forsøg på at gøre det af med nogle ondsindede revolvermænd sprænges hele byen i luften, og familien må søge nye græsgange.

Totalt fanatisk
Allie er nu blevet fanatisk og er slet ikke til at tale med. Han lever helt i sine egne drømme om at skabe et nyt liv i junglen - langt væk fra USAs forurenede storbyer.

Peter Weir, der også instruerede Ford i mesterdramaet Witness (1985), viser her det store overblik, når han skal skildre videnskabsm andens tro, håb og nederlag.

Tankevækkende skildring
"The Mosquito Coast"er en meget tankevækkende skildring af det moderne menneskes svagheder. Allie Fox er stædig og vil under ingen omstændigheder give op - om han så skal dø - han vil bygge en ny tilværelse op i junglen, og det skal være et sted, der ikke er markeret på noget kort.

Ud over Harrison Fords altid gode spil er også den unge River Phoenixs spil utrolig smukt. Helen Mirren spiller fint som den skeptiske og lidt for godtroende kone.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Mosquito Coast, The

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1986, USA, Drama, 117 min
Dansk titel: Moskitokysten
Instr: Peter Weir Prod: Jerome Hellman  Manus: Paul Schrader  Foto: John Seale  Klip: Thom Noble  Mus: Maurice Jarre  
Medvirkende:
Harrison Ford (Allie Fox)
Helen Mirren (Mother)
River Phoenix (Charlie)
Jadrien Steele (Jerry)
Hilary Gordon (April)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.