3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Midnight Run
En berygtet forbryder ønskes af et kautionsbureau, og en garvet fyr sendes af sted for at hente ham. Men det bliver ikke så let endda.
KAUTION I HØJ FART
Jack Walsh arbejder for et kautionsbureau efter at have opgivet sit politiarbejde i Chicago. Han får lovning på $100.000, hvis han kan finde den berygtede forbryder Jonathan Mardukas.

Rejsen fra New York til L.A. bliver langt fra problemløs, for fangen sørger for at være så umulig, som det kan lade sig gøre. Han påstår fx, at han lider af flyskræk, så de må bruge fem gange så lang tid på at tage toget. I begyndelsen kan Jack ikke udstå sin fange, men efterhånden opbygges alligevel et atypisk venskabsforhold.

Humoren er nødvendig
"Midnight Run" er en meget underholdende film, hvori humoren er en nødvendig livgivende faktor. Historien bygger simpelthen på humor, og det er bestemt en fordel, for så befries man for endnu et superdumt actionplot, hvor politiet bare slår med kæppe og peger på deres skilt, og hvor forbryderen ikke bestiller andet end at råbe "mother-fucker" og "fuck you, man!"

Både Robert De Niro og Charles Grodin udfylder deres friske roller godt, og det er mest dem, der engagerer tilskueren.

Smertefrit
Handlingen forløber smertefrit, fotograferingen er smuk, forudsigelighedsniveauet er temmelig lavt. Men filmen bliver lidt for lang.
Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Midnight Run

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Midnight Run
Instr: Martin Brest Prod: Martin Brest  Manus: George Gallo  Foto: Donald Thorin  Klip: Billy Weber, Chris Lebenzon, Michael Tronick  Mus: Danny Elfman  
Medvirkende:
Robert De Niro (Jack Walsh)
Charles Grodin (Jonathan Mardukas)
Dennis Farina (Jimmy Serrano)
Joe Pantoliano (Eddie Moscone)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.