3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Apostle, The
En fanatisk prædikant flygter fra en forbrydelse og bliver gode venner med et helt trossamfund.
KAMPEN MED TROEN
Robert Duvall spiller selv hovedrollen i dette personlige projekt, som han i en årrække havde gået og drømt om at realisere. "The apostle" er Robert Duvall og stort set ikke andet. Duvall har, ud over at spille den altdominerende hovedrolle, både skrevet manuskript, co-produceret og instrueret filmen.

Ekstremt kristen
Den ekstremt kristent troende præst Sonny prædiker, så taget er ved at lette, men ligegyldig, hvor stor succes han har hos nogle, så finder andre ham ubehagelig, og mistillid fjerner Sonny fra posten.

Alle gode gaver..
Alle gode gaver fra Gud og Jesus har Sonny dog svært ved at få øje på i sit eget liv, thi hans kone har fundet sig en sexet baseballtræner. Når Sonny først føler sig trådt på, er han ikke bleg for at slå til søren, og således sker det mod baseballtræneren - med et baseballbat.

Nu er apostelen på flugt fra det hele, og han kører mod det uvisse. I en lille flække langt fra hjemmet slår han sig ned og bliver hurtigt populær hos de lokale kristne.

Indhentes af fortiden
Med hjælp fra frivillige stabler Sonny en lille kirke på benene, og hér holder han nu sine højtråbende prædikener. Hele tiden vel vidende, at han en dag vil blive indhentet af fortiden og politiet. Men hans voldsomme popularitet på det nye sted kan ingen røre ved.

"Jesus" på hovedet
Robert Duvall spiller kraftfuldt, men hans egen historie er noget ulden og ensidig. Hvor mange gange navnet "Jesus" råbes eller siges kan ikke tælles på tres hænder - man får det nærmest på hovedet.

Fastgroet i sin egen tro
Sikkert er det, at filmen er så fastgroet i sin "egen tro", at den næsten synes beregnet til et kristent publikum. Larm er der nok af i kraft af råben og skrigen, slibrig gospelmusik og mere råben og skrigen.

Usympatisk karakteristik
Alt i alt fremstår filmen som en usympatisk og meget amerikansk karakteristik af den gode kristne borgers personlige krise. Hvem vinder? Jesus eller Satan? Slutningen er under alle omstændigheder dybt forkastelig.

Bemærk Billy Bob Thornton i en ækel men god rolle, i hvert fald så længe, han er ækel!
Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Apostle, The

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1997, USA, Drama, 128 min
Dansk titel: Apostelen
Instr: Robert Duvall Prod: Rob Carliner  Manus: Robert Duvall  Foto: Barry Markowitz  Klip: Stephen Mack  Mus: Davis Mansfield  
Medvirkende:
Robert Duvall (Sonny, The Apostle)
Farrah Fawcett (Jessie Dewey)
Todd Allen (Horace)
John Beasley (Brother Charles Blackwell)
June Carter (Mrs. "Momma" Dewey)
Billy Bob Thornton (Troublemaker)
Miranda Richardson (Toosie)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.