3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Mask of Zorro, The
En fægtende fyr vil så gerne overtage arven efter en aldrende mester og blive en slags Superman i sort kappe.
I FULDT FESTLIGT FIRSPRING
Festlig og rytmisk eventyrfilm om den legendariske spanske hævner Zorro, der er elsket af folket og - naturligvis - hadet af de øverstbefalende, der prøver at kue folket.

Efter flere vellykkede modaktioner ender Zorro i fængsel, hvor han må sidde i tyve år, inden det lykkes ham at flygte. I mellemtiden er han blevet lidt for gammel til at udføre alle de krumspring, der skal hjælpe folket ud af undertrykkelsen.

Superhelt under oplæring
Ved et tilfælde støder han ind i Alejandro Murrieta, og fordi han bærer det smykke, som Zorro tyve år forinden gav en lille hengiven dreng (naturligvis Alejandro som dreng), vælger Zorro at oplære Alejandro til den nye Zorro.

Der skal meget arbejde til. Alejandro er alt for ivrig og har slet ingen tålmodighed. Men Zorro får snart udbygget lærlingens fægteevner, og den nye Zorro er klar til at overtage hævnerens pligter.

Fart over superhelte-feltet
Underholdningsværdien er meget høj, og skuespillet er funklende. Der er fart over superhelte-feltet hele tiden i en behageligt opkvikkende rytme. Vigtigt er det, at historien er så fuld af humor, som den er. Det giver filmen den helt rigtige distance og gør usandsynlighederne slugbare.

Der er ikke sparet nogen steder. Scenografien er overrumplende, tidsbilledet meget troværdigt, special effects, surround sound og stunts er i særklasse velfungerende.

Stof til eftertanke rummer filmen imidlertid ikke, men det gør ikke så meget - det glemmer man fuldstændig, mens herlighederne står på.
Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Mask of Zorro, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1998, USA, Eventyr, 131 min
Dansk titel: Zorro - Den maskerede hævner
Instr: Martin Campbell Prod: Doug Claybourne, David Foster  Manus: Ted Elliott, Terry Rossio, Randall Jahnson, John Eskow, David S. Ward  Foto: Phil Meheux  Klip: Thom Noble  Mus: James Horner  
Medvirkende:
Antonio Banderas (Alejandro Murrieta/Zorro)
Anthony Hopkins (Zorro/Don Diego de la Vega)
Catherine Zeta-Jones (Elena)
Stuart Wilson (Don Rafael Montero)
Matthew Letscher (Captain Harrison Love)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.