4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

I Heart Huckabees
Et ægtepar er agenter i eksistentiel krise og forsøger at hjælpe strandede skæbner til at finde frem til, om der nu også er en mening med livet.
FARCE UDEN FUNDAMENT
Stjernespækket hyperaktiv komedie, tidligt i den succesfulde instruktør David O. Russells karriere. "I Heart Huckabees" er ved gud ikke nogen køn filmoplevelse, og det bliver ikke bedre af, at så mange skønne kræfter og talenter spildes over 107 minutter, der nærmere føles som en krig.

Eksistentielt skidtmas
Albert er eksistentielt skidtmas, og det er kun tilfældet, der bringer ham til agentparret Vivian og Bernard. Helt almindelige agenter i stil med James Bond er parret dog ikke. De er til gengæld erfarne udi kunsten at lede vildfarne sjæle og skæbner på ret kurs med meget alternative metoder, og det skal Albert snart mærke på egen krop og sjæl.

Hysterisk
Lagt i strammere og mindre hysteriske rammer kunne Russells skæve historie muligvis have haft en form for fascinationskraft. Men hér er vi vidner til en regulær heksekedel af overgearet ekstremitet, ganske enkelt åndeløst for meget, komplet med en regulært uophørlig kæk underlægningsmusik, totalt overspil i alle de højkomiske roller, og altså et plot der aldrig former andet end et hysteri, som man gerne så lagt i spændetrøje.

Små træk på smilebåndene
Jovist, der opstår da små træk på smilebåndene undervejs, fx er Dustin Hoffman en smule finurlig som eksistentiel agent med fiks frisure, og Richard Jenkins lyser op i en mikroskopisk (og ukrediteret) birolle.

Hovedrysten
Men den primære reaktion er hovedrysten, særligt efter at man en halv time inde i filmen allerede har konstateret, at der absolut ikke vil ske nogen form for afvigelse fra den hysteriske form.

Elementer af fantasi
Elementet af fantasi og science fiction rulles ud som en kæk parameter, når Albert i den skæve terapiform får særlige øvelser. Så skal publikum med ind i det ansigtsforvridende univers, hvor Dustin Hoffmans næse fx svæver i den fri luft. Morsomt? Snarere håbløst plat.

Farce uden fundament
Man sidder virkelig med fornemmelsen af, at de medvirkende har måttet tage speed for at geare sig selv op til den aparte historie. Ingen af rollerne har nogen egentlig personlighed, snarere falder de ind som brudstykker i en farce uden fundament.
Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
I Heart Huckabees

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
2004, USA, Komedie, 107 min
Dansk titel: I Heart Huckabees
Instr: David O. Russell Prod: Gregory Goodman, Scott Rudin, David O, Russell  Manus: David O. Russell, Jeff Baena  Foto: Peter Deming  Klip: Robert K. Lambert  Mus: Jon Brion  
Medvirkende:
Jason Schwartzman (Albert Markovski)
Isabelle Huppert (Caterine Vauban)
Dustin Hoffman (Bernard)
Lily Tomlin (Vivian)
Jude Law (Brad Stand)
Mark Wahlberg (Tommy Corn)
Naomi Watts (Dawn Campbell)
Kevin Dunn (Marty)
Tippi Hedren (Mary Jane Hutchinson)
Jean Smart (Mrs. Hooten)
Jonah Hill (Bret)
Isla Fisher (Heather)
John Rothman (Corporate Board)
Talia Shire (Mrs. Silver)
Bob Gunton (Mr. Silver)
Richard Jenkins (Mr. Hooten)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.