3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Lost Angels
En besværlig dreng sendes på et særligt hjem men stikker ofte af.
RODET FORTALT DRAMATIK
Med sin meget deprimerende historie er "Lost Angels" en svær nød at knække. Samtidig er filmen ualmindeligt rodet og springende. Man bliver irriteret på den.

Adam Horovitz filmdebuterer som en ung, besværet dreng, der har svært ved at omgås andre mennesker. Hans mor finder situationen så alvorlig, at hun sender ham på et særligt hjem, hvor han bliver spændt fast til sengen.

Spændes fast og spærres inde
Hér møder han sin kommende kæreste, spillet af Amy Locane. Ingen af dem synes at være besværlige, i hvert fald ikke i en sådan grad, at de skal spændes fast og spærres inde. Adams psykiater, spillet af Donald Sutherland, skal forsøge at få ham på ret kurs igen.

Svær at holde på
Men Adam er svær at holde på. Han stikker af et par gange og deltager i voldeligheder, som halvbroderen har arrangeret i verdenen udenfor. Men efterhånden kommer psykiateren ind på livet af drengen, især da Adam selv opsøger ham privat, fordi kæresten er på stoffer og render rundt i byen.

Psykiateren må opgive konen til fordel for patienten. Konen vil ikke finde sig i, at manden tager arbejdet med hjem. Psykiateren begynder derfor at drikke, men er dog stadig til hjælp for drengen. Han arrangerer, at Adam skal tilbage til sin mor og stedfar og starte på en frisk.

Tangerer surrealisme
"Lost Angels" er smukt teknisk sammenstykket. Bemærk de mange akavede lyssætninger og billedudsnit, der næsten tangerer surrealisme. Ultra fugle/frø-perspektiver og smukke panoreringer i en opfindsom og rutineret fotografering af Juan Ruiz-Anchia. Philippe Sardes musik er særpræget, en blanding af computer- og klassisk musik.

Tåbelig fremstilling
Man kommer ikke uden om, at ungdomshjemmet er tåbeligt fremstillet. Det er slet ikke muligt at acceptere en så gennemført ussel institution med ondt personale og masser af lysstofrør. Det har vi set så mange gange før.

Instruktør Hugh Hudson vil gerne give filmen et særpræg, og det har han formået på den tekniske side, men forsøget på at gøre historien ekspressionistisk er mislykkedes.
Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Lost Angels

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1989, USA, Drama, 105 min
Dansk titel: Rådvilde engle
Instr: Hugh Hudson Prod: Howard Rosenman, Thomas Baer  Manus: Michael Weller  Foto: Juan Ruiz-Anchia  Klip: David Gladwell  Mus: Philippe Sarde  
Medvirkende:
Donald Sutherland (Dr. Charles Loftis)
Adam Horovitz (Tim Doolan)
Amy Locane (Chaeryl Anderson)
Don Bloomfield (Andy Doolan)
Celia Weston (Felicia Marks)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.