3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Little Man Tate
En knægt med en overvældende begavelse sættes på specialkurser til moderens fortvivlelse.
LIDT FOR PUSSENUSSET DRAMA
Jodie Foster spiller moderen, der ikke ved, om det er det rigtige, at sende sønnen Fred Tate på intelligenskurser, men forstanderinden for en "geni-skole" presser på, og efterhånden går det op for Foster, at det sikkert vil være bedst for Fred. Sammen med andre genier oplever han både op- og nedture, og han finder langsomt ud af, hvad det vil sige at være vidunderbarn.

Træg begyndelse
Den fine historie med rigtig godt skuespil er træg et langt stykke hen ad vejen, men bliver siden mere inspireret. Jodie Foster instruerer omhyggeligt og dygtigt med mange rigtig flotte tekniske detaljer og en fornem personinstruktion.

Stærk udstråling
En fremragende præstation af barneskuespilleren Adam Hann-Byrd og en ditto af voksne Dianne Wiest er væsentlige medspillere i filmens stærke udstråling. Jodie Foster får imidlertid ikke selv rigtig effekt i sit spil.

Fred er fremstillet som et for usandsynligt kløgtigt geni, hvilket virker direkte tåbeligt (hvad er fx kvadratroden af 2345999835622799.189997800002? - svaret er givet på ét sekund!). Intet levende væsen er i stand til at udregne sådanne stykker uden betænkningstid!

Lovende debut
"Little Man Tate" er ofte rørende og sød, men bliver ligeså ofte for amerikansk. Men i det store og hele fremstår filmen som en lovende debut fra instruktør Jodie Foster.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Little Man Tate

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1991, USA, Drama, 99 min
Dansk titel: Vidunderbarnet
Instr: Jodie Foster Prod: Scott Rudin, Peggy Rajski  Manus: Scott Frank  Foto: Mike Southon  Klip: Lynzee Klingman  Mus: Mark Isham  
Medvirkende:
Jodie Foster (Dede Tate)
Dianne Wiest (Jane Grierson)
Adam Hann-Byrd (Fred Tate)
Harry Connick,Jnr (Eddie)
David Pierce (Garth)
Debi Mazar (Gina)
Bob Balaban (Quizmaster (ikke krediteret))
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.