3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Last Run, The
En nærved pensioneret chauffør vil overbevise sig selv om, at han kan klare endnu en ulovlig transport.
STÆRK ACTIONKRIMI
Pensionsduelige Harry Garmes vil overbevise sig selv om, at han efter ni års pause stadig kan bugsere en kriminel person gennem land og rige. Det har i tidernes morgen været hans levebrød. Et farligt erhverv ganske vist, men spændende og vanedannende.

Tilspidsede situationer
Garmes skal sørge for den kriminelles sikkerhed efter en vellykket flugt fra en fangetransport. Han skal være forbryderens hjælpende hånd og bistå ham i hver en tilspidset situation, indtil den kriminelle atter er i sikkerhed og kan fortsætte på egen hånd.

Den kriminelle og hans unge kæreste bliver luksuriøst transporteret i Scotts åbne BMW. En bil han værner meget om, forståeligt nok.

Så går det ellers over stok og sten, og problemerne begynder at melde sig.

Ikke ren action
Heldigvis er "The Last Run" ikke ren action. Den beskæftiger sig også kløgtigt med nogle psykologiske aspekter. Spændingsniveauet bliver således opretholdt uden at være anstrengt, larmende eller latterligt.

Særligt inspirerende blandt skuespillerne er er George C. Scott i en præstation, man ikke ønsker at glemme lige med det samme.

Heftige biljagter
Der er faktisk ingen overskruede actionsekvenser. Et par heftige biljagter er mesterligt filmet af Sven Nykvist. Filmkomponist Jerry Goldsmith har oppet sig med en helt fin serie temaer, som i allerhøjeste grad er inspireret af Ennio Morricone.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Last Run, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1971, USA, Action, 91 min
Dansk titel: Last Run, The
Instr: Richard Fleischer Prod: Carter de Haven  Manus: Alan Sharp  Foto: Sven Nykvist  Klip: Russell Lloyd  Mus: Jerry Goldsmith  
Medvirkende:
George C. Scott (Harry Garmes)
Tony Musante (Paul Rickard)
Trish Van Devere (Claudie Scherrer)
Colleen Dewhurst (Monique)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.