4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Italian Gangsters
En flok skuespillere spiller roller som fortidens italienske bad guys.
TEATRALSKE STRØMME
Umiskendeligt prætentiøs dokumentarfilm, der i en blanding af fiktionaliseret dokumentarisme og teatralsk iscenesættelse forsøger at sætte sig tungt på fortidens små og særligt store synder.

Mafiøs storhedstid
Nærmere bestemt den italiensk mafiøse storhedstid, hvor rigtige mænd var gangstere i sort & hvidt, og hvor sund fornuft ofte blev sat på plads af våben i hånden på magtfulde mænd.

Et skråplan
Instruktør Renato De Maria er virkelig ude på et skråplan her. Og nærmest på de skrå brædder, i den forstand at "Italian Gangsters" er en form for teaterstykke.

Krukket formel
Det står klart efter ganske få scener, at filmen ikke vil afvige fra den pænt sagt krukkede formel, hvor yngre skuespillere i perfekt trepunktsbelysning på sort baggrund reelt spiller roller som fortidens gangstere.

Karrikeret italiensk
Her gestikuleres på bedst karikerede italienske vis, når de yngre mænd stolt fortæller om storhedstiden i 50'erne - og denne stil, eller teaterforesting - er filmens klart herskende.

Arkiv-afstikkere
Ind imellem får vi afstikkere til arkivfilm med virkelige gangstere i aktion eller klip fra italienske spillefilm med et gangstertema.

Brovtende musikunderlagt
Disse, filmens potentielt ærlige billeder, er paradoksalt nok brovtende musikunderlagt i en underligt ufunderet stil - men så må vi også hurtigt tilbage til teaterstykket - filmens eksperimenterende krop.

Fungerer ikke
Vanskelig film at sidde igennem. Alt i alt må man hovedrystende konstatere, at ingen elementer i den valgte fortællestil fungerer.
Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Italian Gangsters

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Italian Gangsters
Instr: Renato De Maria Klip: Letizia Caudullo  Mus: Lele Marchitelli  
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.