4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

John Wick
En ekslejemorder vækkes til dødbringende live, da væmmelige russiske bagmænd banker ham og stjæler hans bil.
KLÆBRIGT & DUMT
På nær en ualmindelig nuttet hundehvalp er der virkelig ikke mange lyspunkter ved denne tarveligt gumpetunge og stereotype actionfilm, "John Wick".

Spændingen udebliver
Plottet er vattet, skuespillet lige nøjagtig på det jævne, spændingen udebliver: det er svært ikke at føle sig slemt skuffet, især fordi filmen af mange er udråbt som genrefornyende og delikat. Den toneangivende filmkritiker Roger Ebert har fx givet den topkarakter.

Ekslejemorder & enkemand
John Wick er ekslejemorder og nu også enkemand; i filmens start følger vi ham sørgende gennem tabet af konen, der var hans et og alt.

Væmmelige bagmænd
Umiddelbart efter begravelsen overfaldes han af væmmelige russiske bagmænd. De gennemtæver ham og stjæler hans elskede bil - så nu vågner Wick op til dåd og vil have hævn.

Korthuset ramler
Filmen har sin korte succestid i de første ca. 20 minutter. Herefter ramler korthuset totalt, og det bliver bare værre og værre. Indsmurt i vaks kameraføring og øredøvende lyd- og musikstøj klæber de små konstruktive tiltag hurtigt til det narrative fluepapir.

Intetsigende
Det er svært at se, at Keanu Reeves gør hverken comeback eller en god figur på actionscenen, for "John Wick" er helt igennem en hul og intetsigende filmoplevelse, der slet ikke har noget originalt at byde ind med.

Alle sejl sat ind
Det er da ret imponerende, når nu alle sejl er sat ind, og filmen oven i købet er tænkt som den første i en trilogi. Én stjerne for nuttet hundehvalp - that’s it.
Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
John Wick

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
2014, USA, Action, 101 min
Dansk titel: John Wick
Instr: Chad Stahelski Prod: Basil Iwanyk, David Leitch, Eva Longoria, Chad Stahelski  Manus: Derek Kolstad  Foto: Jonathan Sela  Klip: Elísabet Ronaldsdóttir  Mus: Tyler Bates, Joel J. Richard  
Medvirkende:
Keanu Reeves (John Wick)
Michael Nyqvist (Viggo Tarasov)
Willem Dafoe (Marcus)
Dean Winters (Avi)
Bridget Moynahan (Helen)
John Leguizamo (Aurelio)
Ian McShane (Winston)
Keith Jardine (Kuzma)
David Patrick Kelly (Charlie)
Clarke Peters (Harry)
Lance Reddick (Hotel Manager / Charon)
Thomas Sadoski (Jimmy)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.