4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Hvor er liget, Møller?
To småskøre privatdetektiver får en speciel opgave, der bringer dem til Sct. Thomas og det øvrige USA, da en ung dansk kvinde er i livsfare.
TYNDT & TÅGET
I dette, et af Preben Kaas’ forsøg som instruktør, møder vi to småskøre privatdetektiver, der får en usædvanlig opgave, da de møder en landskvinde på færgen mod Sct. Thomas.

Væmmelige bagmænd
Den unge kvinde har arvet et hus på Sct. Thomas, men væmmelige bagmænd vil af uforklarlige årsager gøre det af med hende.

Slørede trusler
Det bliver dog svært at hjælpe kvinden, da truslerne mod hende er meget ukonkrete, og bagmændene er gode til at sløre deres handlinger.

Eksotiske lokaliteter
Filmen har meget lidt at byde på. De eksotiske lokaliteter hjælper desværre ikke filmen på vej, selvom det er anderledes at se Dirch & Preben udenfor lille Danmarks idyl.

Fladpandet manus
Netop Dirch og Preben er filmens eneste kendte ansigter, og hele herligheden er slået op på deres komiske evner. Men med et særdeles fladpandet manuskript er der ikke meget at stille op.

Passabelt indhop
Sisse Reingaard gør et passabelt indhop som den efterhånden velbegrundet paranoide Helle Berg, ligesom hendes eventyrligt og mystisk-uhyggelige oplevelser vidner om en vis grad af scenografisk opfindsomhed.

Småsjove scener
Der opstår et par tilnærmelsesvist småsjove scener, særligt når Dirch på sit skoleengelske er ved at kløjs i replikkerne, men generelt må filmen siges at være både voldsomt tynd og tåget.
Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Hvor er liget, Møller?

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1971, Danmark, Komedie, 91 min
Dansk titel: Hvor er liget, Møller?
Instr: Preben Kaas Prod: Henrik Sandberg  Manus: Preben Kaas  Foto: Claus Loof  Klip: Werner Hedman, Poul Sørensen  Mus: Poul Godske  
Medvirkende:
Dirch Passer (Vilhelm Hårlung)
Preben Kaas (Møller)
Sisse Reingaard (Helle Berg)
Jean Squerent (Tjener)
Anne Marie Lie (Miss Dean)
Henry Voersaa (Journalist)
Johnnie Christen (Sagfører)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.