3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Kelly´s Heroes
En gruppe soldater under anden verdenskrig har fået nys om et læs guldbarrer til en værdi af 16 mill. dollars.
FJOGET OG USPÆNDENDE KRIGSFILM
Efter at have iscenesat den fremragende spændingsfilm "Where Eagles Dare" i 1968, kastede Brian G. Hutton sig to år efter over et lignende projekt. Clint Eastwood medvirker i en ledende rolle i begge film, emnet er Anden Verdenskrig, og det er rigtige mandfolke-film. Men herefter hører lighederne også op.

Et hold af helte
Soldaten Kelly får nys om $16 mill. i guldbarrer, der tilhører tyskerne og er gemt i Frankrig. Kelly får hurtigt samlet et hold af helte sammen til at opspore pengene i en spændende ekspedition; heriblandt en fjollet hippie-type spillet af Donald Sutherland.

Guldet skaffes i filmens slutning, men indtil da sker der stort set ingenting af betydning i det stort anlagte sceneri.

Satirisk stil
Brian G. Hutton behandler det noget utroværdige plot på en nærmest satirisk måde, der i høj grad vækker mindelser fra tv-satireserien "M*A*S*H", hvilket gør de voldsomme krigsscener med hundredvis af eksplosioner og maskingeværs-svadaer relativt platte og uvedkommende. Ren larm til ingen nytte.

Pruttelyde i skægget
Alt for lang, i længden kedsommelig, især da ikke engang Clint Eastwoods præstation er noget at skrive hjem om (hertil skal siges at rollen er svag og uden udfordringer). Donald Sutherlands rolle forekommer tåbelig: Han laver pruttelyde i skægget og ter sig som en abe.
Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Kelly´s Heroes

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1970, USA, Krig, 142 min
Dansk titel: Kellys helte
Instr: Brian G. Hutton Prod: Gabriel Katzka, Sidney Beckerman  Manus: Troy Kennedy Martin  Foto: Gabriel Figueroa  Klip: John Jympson  Mus: Lalo Schifrin  
Medvirkende:
Clint Eastwood (Lt. Kelly)
Telly Savales (Master Sgt. Big Joe)
Don Rickles (Staff Sgt. Crapgame)
Carroll O´Connor (Major Gen. Colt)
Donald Sutherland (Sgt. Oddball)
Richard Davalos (Pvt. Gutowski)
Perry Lopez (Pvt. Petuko)
Harry Dean Stanton (Pvt. Willard)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.