4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Year One
To jæger-samler-typer bliver udstødt af deres stamme og havner snart i Sodoma, hvor de møder bibelske personligheder på stribe.
UDSØGT RINGE
Harold Ramis' sidste spillefilmstjans som instruktør er dette gennemskøre projekt, hvor komediegenren spændes til det absolut yderste platte overdrev.

Ved Sodomas porte
To hulemandslignende mænd bliver udstødt af stammen og starter en rejse på må og få. Snart står de ved Sodomas port og bliver lukket ind til grænseløse muligheder i en sfære af kendte bibelske personligheder.

Tæt på møgelendig
Efter en komplet rædselsfuld start tager "Year One" en vis form og står på en måde ved sin egen elendighed, men filmoplevelsen er i alle facetter meget tæt på at være møgelendig.

Syrede ideer
En stribe syrede ideer krydrer det primitivt udseende og kvarthjertet spillede filmunivers, men morsomt bliver det aldrig, end ikke tilnærmelsesvis.
Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Year One

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Year One
Instr: Harold Ramis Prod: Judd Apatow, Clayton Townsend  Manus: Harold Ramis, Gene Stupinsky, Lee Eisenberg  Foto: Alar Kivilo  Klip: Craig Herring, Steve Welch  Mus: Theodore Shapiro  
Medvirkende:
Jack Black (Zed)
Oliver Platt (High Priest)
Vinnie Jones (Sargon)
Hank Azaria (Abraham)
Olivia Wilde (Princess Inanna)
Xander Berkeley (King)
Harold Ramis (Adam)
Michael Cera (Oh)
Horatio Sanz (Enmebaragesi)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.