4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Necessary Death of Charlie Countryman, The
En rodløs ung amerikaner følger et råd fra sin afdøde mor: tag til Bukarest. Uden mål og med befinder han sig snart midt i en uoverskuelig affære.
FORMÅLSLØST
Stjernespækket romantisk thrillerdrama med et twist af komedie: denne film vil meget mere, end den reelt kan, og det plører efterhånden ud i regulær idioti. Filmen er voluminøs i sin fortællestil med både hele farvespektret og støjende underlægningsmusik.

Hvorfor?
Man kan virkelig undre sig over, hvorfor denne film overhovedet skulle laves. Og endnu mere, hvordan det er lykkedes at få stjernenavne som Shia LaBoeuf, Mads Mikkelsen, Evan Rachel Wood, Til Schweiger, Rupert Grint, Vincent D’Onofrio og Melissa Leo til at stille energi til rådighed?

Håbløst plot
Filmens plot er håbløst. I virkeligheden er historien baseret på en lille håndfuld idéer, som så munder ud i stemninger og klichéer. Men Shia LaBeoufs Charlie Countryman havner i hvert fald i Rumæniens hovedstad, Bukarest.

En tur til Rumænien
Det gør han udelukkende, fordi hans afdøde (!) mor har rådet ham til at tage dertil. I flyet møder han en rar rumæner, der dog også dør ved hans skulder.

Røven på komedie
Vel ankommet til Bukarest møder Charlie snart mandens datter, men hun er ingen helt almindelig rumænsk folkedanser, og det varer ikke længe, før Charlie får røven på komedie og en pistol i munden: Mads Mikkelsen er nemlig kvindens mand, og han er ikke venligt stemt – på nogen måde.

Komikken hersker
Det komiske islæt er egentlig herskende, selv i de mest voldelige scener. Men der er absolut intet morsomt ved filmen. Charlies britiske room mates på vandrerhjemmet fylder ham i hemmelighed med extacy - se dét er da sjovt!

Frisk vind i et glas vand
Mads Mikkelsen får rent faktisk en lille smule ud af sin skurkerolle og udgør et af de mere interessante pust i en filmoplevelse, der med lidt god vilje er en frisk vind i et glas vand.
Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Necessary Death of Charlie Countryman, The

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
2013, USA, Drama, 103 min
Dansk titel: Charlie Countryman
Instr: Fredrik Bond Prod: Albert Berger, Craig J. Flores, William Horberg, Ron Yerxa  Manus: Matt Drake  Foto: Roman Vasyanov  Klip: Hughes Winborne  Mus: Christophe Beck  
Medvirkende:
Shia LaBeouf (Charlie Countryman)
Evan Rachel Wood (Gabi)
Mads Mikkelsen (Nigel)
Til Schweiger (Darko)
Rupert Grint (Karl)
Vincent D´Onofrio (Bill)
Melissa Leo (Kate)
John Hurt (Fortæller (Stemme))
Lachlan Nieboer (Ted)
Priser:
BERLIN-N, Golden Berlin Bear-nominering
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.