4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Optimistene
En gruppe ældre kvinder i alderen 66-98 år holder humøret højt ved at spille volleyball.
SMITTENDE ENTUSIASME
Går man og surmuler over hverdagens små irritationsmomenter er det på tide at stifte bekendtskab med "Optimisterne", et volleyballhold fra norske Hamar bestående af kvinder i alderen 66 til 98 år.

Smittende entusiasme
Dokumentaristen Gunhild Magnor giver et enestående hjerteligt indblik i de gamle kvinders entusiasme, og glæden er smittende langt ud over volleybanens streger.

Mundvigene opad
Hvorfor ikke vende mundvigene lidt opad engang imellem? I selskab med Gerd, Lillemor, Irma, Goro og alle de andre er det slet ikke muligt at bevare pessimismen: "Optimisterne" lever virkelig op til sit navn. Både volleyklubben og filmen udgør en sjælden kilde til smil.

Rørende perspektivering
Filmen følger de fleste af holdets kvinder, både på og uden for banen, og alderdomsaspektet spiller således også en central rolle, i en rørende perspektivering, hvor livsglæden ind imellem overtrumfes af bekymringer som sygdom og dødsangst.

Dybere mening
Musikunderlægningen kan være en prøvelse, særligt i begyndelsen, men som filmen udvikler sig ser man også en dybere mening hér, i en film man vil få svært ved at ryste af sig - og heller ikke ønsker at glemme.
Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Optimistene

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Optimisterne
Instr: Gunhild Magnor Prod: Ingunn Knudsen  Manus: Gunhild Magnor  Foto: Gunhild Magnor  Klip: Robert V. Steng, Robert Stengård  Mus: Stefan Nilsson  
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.