3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

I Walk the Line
I sin jagt på ulovlig brændevinsproduktion standses sheriffen af en yndig pige. Men han har vist ikke helt forstået hendes hensigter.
KÆRLIGHED OG SPRIT
John Frankenheimer er en garvet instruktør, hvilket her ses både i personinstruktionen og i det tekniske arbejde, som er meget overbevisende. Hovedsagelig filmet on location med flotte landskaber og båret frem af fremragende skuespil over hele linjen, ikke mindst af Charles Durning i birollen som den selvoptagede undersheriff Hunnicutt.

Hjemmebrænderi i baghaven
Alma McCain, hendes far og tre brødre flytter til landsbyen, hvor Gregory Peck er sheriff Henry Tawes, og inden længe har de to forelsket sig. Men selvom Almas kærlighed virker oprigtig, er den mere et nummer for at holde sheriffen fra at afsløre, at hendes familie har et hjemmebrænderi i baghaven.

Henry dropper familien til fordel for Alma, men han bliver grueligt narret. For da han står klar til at rejse af sted med hende, er hun borte.

Højspændt
Filmens historie har en højspændt spændingskurve, der i vid ustrækning fører den i mål på trods af lovligt usmidige klichéer.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
I Walk the Line

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1970, USA, Drama, 90 min
Dansk titel: Sheriffen fra Tennesse
Instr: John Frankenheimer Prod: Harold D. Cohen  Manus: Alvin Sargent  Foto: David M. Walsh  Klip: Henry Berman  Mus: Johnny Cash  
Medvirkende:
Gregory Peck (Sheriff Henry Tawes)
Tuesday Weld (Alma McCain)
Estelle Parsons (Ellen Haney)
Ralph Meeker (Carl McCain)
Lonny Chapman (Bascomb)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.