3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Ice Storm, The
Børn i puberteten og ægteskab i kriser forenes uforligneligt i denne film.
IDENTITETS-KRISER
Det er i bund og grund en ganske banal historie, som "The Ice Storm" bygger på: Vi følger to familiers sorger og glæder i 70'ernes midtvejs-ægteskabskriser, komplet med børn i puberteten. Tja, det er faktisk filmens grundsten.

MEN tro for guds skyld ikke, at filmen derfor er banal og uoriginal. Et velskrevet og lynende originalt manuskript sørger for, at al mulig banalitet afløses af funklende særpræg.

Det er først og fremmest historien om familien Hood, hvori faderen Ben Hood er den centrale figur. Netop som hans ældste søn er hjemme fra skolen på besøg, har Ben et seksuelt forhold kørende med naboen Janey Carver.

Bens kone Elena fornemmer hurtigt, at hendes mand er på afveje, og hun trækker sig ind i sig selv. Datteren Wendy er med sine fjorten år vild og uhæmmet og vil prøve det seksuelle af. Hun er også involveret i nabofamilien, i og med at hun småkysser lidt med deres ældste søn. Og såmænd også med deres yngste..

Alle forhold og indviklinger vikles ud og ind, da forældrene inviteres til bal. Mens Elena og Ben raser inden døre og forgæves forsøger at finde hinanden igen, raser en voldsom isstorm udenfor.

Børnene er ladt alene, nogle er ude for at opleve isstormen, andre er sammen for at kissemisse i de forældreforladte huse. Og senere på aftenen, mens tilfældige bilnøgler kombinerer par fra nøgleballet, sker noget tragisk, der måske kan genforene men også splitte de to familier yderligere.

Instruktør Ang Lee har hér skabt en meget vedkommende dramatisk film. Der er en herlig sans for humor i historien, der gør filmen knap så tung at danse med. Faktisk er der meget at grine ad, ofte tragikomiske episoder.

Skuespillet er i en klasse for sig. Kevin Kline folder sig ud i tilpas afdæmpet stil, ligesom Sigourney Weaver nydeligt spiller en forholdsvis selvsikker type.

De unge skuespillere er også vidunderlige. Christina Ricci mestrer til fulde at spille en pubertetspige fanget mellem himmel og helvede, og Tobey Maguire charmer sig igennem som usikker storebror.

Filmens slutning er velovervejet og meget smuk - stof til eftertanke.
Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Ice Storm, The

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1998, USA, Drama, 112 min
Dansk titel: Ice Storm, The
Instr: Ang Lee Prod: Ted Hope, James Schamus, Ang Lee  Manus: James Schamus  Foto: Fredrick Elmes  Klip: Tim Squyres  Mus: Mychael Danna  
Medvirkende:
Kevin Kline (Ben Hood)
Joan Allen (Elena Hood)
Sigourney Weaver (Janey Carver)
Christina Ricci (Wendy)
Tobey Maguire
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.