3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Hurricane Streets
En 15-årig knægts småkriminelle tilværelse tages først op til overvejelse, da det næsten er for sent.
TEENAGE-STORBYBILLEDE
Gribende og realistisk drama om den 15-årige Marcus, der hænger ud sammen med en gruppe teenage-kammerater i New Yorks East Village.

Småtyveri og hyggemøder
Tiden går med småtyverier og anden ballade efterfulgt af hyggemøder i klubhuset, som er indrettet i et forladt beskyttelsesrum. Marcus bor sammen med sin bedstemor, for moderen sidder i fængsel, og faderen er død.

Hårde vilkår
Det er hårde vilkår for en knægt i voksealderen, men modsat så mange andre stritter Marcus imod at havne i storbykriminaliteten, og det er hans faste plan at rejse væk og vende tilbage til New Mexico, hvor han blev født.

Stramme tøjler
Men inden da er der en del opgør og problemer, der skal overstås. Han møder den jævnaldrende Melena, de forelsker sig, forstår hinanden og ønsker samme frihed. Melena holdes i stramme tøjler af sin ulideligt barske far, så heller ikke hun får let ved at forlade New York.

Underfundige vinkler
"Hurricane Streets" er en meget overbevisende fortælling. Fotograferingen portrætterer New York i nye underfundige vinkler, smukt og fængslende.

Dyb indlevelse
Skuespillet er båret af en dyb indlevelse. Som Marcus spiller Brendan Sexton III stærkt, ægte og udtryksfuldt. Hans kammerater spilles glimrende af tilsvarende engagerede knægte. Melena spilles ømt og fredsommeligt af Isidra Vega.

Medrivende realisme
Man bliver revet med af denne realistiske fortælling. Der er ikke meget, der er gjort forkert, og de få scener der er lettere tvivlsomme er således til at se igennem fingre med.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Hurricane Streets

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1997, USA, Drama, 85 min
Dansk titel: Gaden uden nåde
Instr: Morgan J. Freeman Prod: Galt Niederhoffer, Gill Holland, Morgan J. Freeman  Manus: Morgan J. Freeman  Foto: Enrique Chediak  Klip: Sabine Hoffman  Mus: Theodore Shapiro  
Medvirkende:
Brendan Sexton III (Marcus)
Isidra Vega (Melena)
Antoine McLean (Harold)
Mtume Gant (Louis)
David Roland Frank (Chip)
Priser:
AA, Bedste fotograf
AA, Bedste instruktør
AA, Bedste film
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.