3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Honkytonk Man
En døende countrysanger drager afsted gennem landet med sin nevø i et sidste forsøg på at erobre musikamerikas hjerte.
MILDT SMUKT DRAMA
Stil- og indsigtsfuld omend noget overfladisk skildring af og med Clint Eastwood, der i en anden hovedrolle også introducerer sin 14-årige søn, Kyle.

Hostende countrysang
Witt (Kyle) vil så gerne med sin onkel Red Stovall (Clint) ud i den store verden, hvor Red vil forsøge at gøre karriere som countrysanger. Det er kun fordi, Red lider af uhelbredelig tuberkulose, at Witt får lov til at tage med. Det er så meningen, at Witt skal se lidt efter sin onkel og sørge for, at han klarer sig igennem sine sidste dage.

Pode bag rattet
Med på rejsen er også gamle bedstefar, og de tre kører af sted i Reds flotte gamle cabriolet, mens Red sidder på bagsædet og spiller på sin guitar. Witt er chauffør, for Red er mildest talt ikke egnet til at sidde bag et rat.

Snart nærmer de sig country-sangernes mekka, Grand Ole Opry, og Red stiller sig op på scenen foran et mindre bedømmelsesudvalg.

Et godt tilbud
Red får siden et tilbud, han ikke takke nej til, og den høje feber til trods bruger han nogle dage på at indspille nogle hits, der går rent ind hos producenten. Herefter er det op til bl.a. Witt at passe Red, mens han hoster sig ihjel.

Ikke meget kød på
Det er en venligtsindet og stedvis humoristisk fortælling, men der er mildest talt ikke meget kød på historien. Hovedpersonerne flytter sig gennem smukke landskaber og synger et par iørefaldende melodier...

Vi ved oven i købet, at idyllen er på lånt tid, men hvad så? Man når aldrig at blive så involveret i personen Red Stovall, at hans sygdom kan give en klump i halsen.

Kan sit kram
Kyle Eastwood er tydeligvis ikke den fødte skuespiller, men der er gode scener nok i denne lille film til endnu engang at få bevist, at faderen Clint kan sit kram.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Honkytonk Man

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1982, USA, Drama, 117 min
Dansk titel: Honkytonk Man
Instr: Clint Eastwood Prod: Clint Eastwood  Manus: Clancy Carlile  Baseret på: roman af Clancy Carlile  Foto: Bruce Surtees  Klip: Ferris Webster, Michael Kelly, Joel Cox  Mus: Steve Dorff  
Medvirkende:
Clint Eastwood (Red Stovall)
Kyle Eastwood (Witt)
John McIntire (Grandpa)
Alexa Kenin (Marlene)
Verna Bloom (Emmy)
Matt Clark (Virgil)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.