3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Digging to China
En identitetssøgende pige møder en retarderet voksen mand og knytter sig til ham i et forsøg på at løsrive sig fra sin dominerende søster.
NÅR LIVET GÅR EN IMOD
Hvis man tror, at de i denne film graver og graver i en søgen efter Kina, kan man godt tro om igen. Skuespillerne graver forgæves rundt i et virvar af amerikanske klichéer, som forsøger at skildre et rørende forhold mellem en lille pige med udlængsel (Evan Rachel Wood) og en retarderet mand med ekstrem menneskelig indsigt (Kevin Bacon).

Jammerligt skuespil
Værst blandt skuespillerne er desværre netop Kevin Bacon, der rammer helt ved siden af i sin fremstilling af Ricky Schroth. Hverken mimik eller tale er troværdig. Man venter kun på, at han skal træde ud af denne rolle og sige: "Arj, det var bare for sjov. Jeg er altså normal!"

Bedst er debuterende Evan Rachel Wood - fyldt med charme og udstråling. I baggrunden vrisser Mary Stuart Masterson sig igennem sin konstituerede moderrolle.
Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Digging to China

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1998, USA, Drama, 95 min
Dansk titel: tunnel til Kina, En
Instr: Timothy Hutton Prod: J. Todd Harris, Alan Mruvka, Marilyn Vance-Straker  Manus: Karen Janszen  Foto: Jörgen Persson  Klip: Dana Congdon, Alain Jakubowicz  Mus: Cynthia Millar  
Medvirkende:
Evan Rachel Wood (Harriet Frankovitz)
Kevin Bacon (Ricky Schroth)
Mary Stuart Masterson (Gwen Frankovitz)
Marian Seldes (Leah Schroth)
Cathy Moriarty (Mrs. Frankovitz)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.