4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Palme
Portræt af Sveriges elskede og hadede socialdemokratiske statsminister gennem mange år.
ELSKET & HADET
Rolig, afbalanceret og indsigtsfuld dokumentarfilm om Nordens største politiske personlighed i nyere tid. "Palme" giver et stærkt og grundigt indblik i politikerens liv og de mange omstændigheder, der gjorde ham både elsket og hadet over hele kloden.

Rørende nostalgi
For dem, der levede under Olof Palme, og oplevede hans stærke personlighed og fredselskende sjæl, er filmen et nostalgisk og rørende strejf af noget, der aldrig kommer tilbage.

Og for dem der måtte være uvidende om Palmes eksistens, er filmen ikke mindre rørende og samtidig en øjenåbner på mange plan.

Rolig spejling
Palme var en unik politiker og en stålsat personlighed. Filmen indfanger og spejler i en grundlæggende rolig tone den rolige mands indædte kamp for fred og lighed i et tiltagende kommercielt og forbrugsorienteret samfund.

En lang række politikere, venner og familiemedlemmer interviewes og er med til at perspektivere Palmes liv. Benny Anderssons musik er inspireret af gamle svenske folketoner; generelt må man siges, at musikken er smuk men sine steder med fordel kunne have været begrænset yderligere.
Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Palme

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Palme
Instr: Kristina Lindström, Maud Nycander Prod: Fredrik Heinig  Manus: Kristina Lindström, Maud Nycander  Foto: Magnus Berg, Anders Bohman  Klip: Nils Pagh Andersen, Andreas Johnson, Hanna Lejonqvist  Mus: Benny Andersson  
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.