3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Bunker, The (tvs)
Adolf Hitler og hans nærmeste stab er gået i skjul i bunkeren i Berlin, og Hitler nægter at indse, at krigen er tabt.
STÆRKT PORTRÆT
23 år før det mesterlige tyske Hitler-portræt, Der Untergang (2004), produceredes denne miniserie i to dele med samme tema: Adolf Hitlers sidste måneder i bunkeren under kanslerbygningen i Berlin.

Udødeligt vanvid
Med Anthony Hopkins i hovedrollen som Hitler og med rent engelsksproget dialog er "The bunker" en anden og mere klassisk konstrueret oplevelse, men der er alligevel rigtig mange stærke scener i dette udødelige historiske vanvid.

De sidste måneder af krigen tog Hitlers vanvid til, og da han først forskansede sig i bunkeren, ville han ikke indse, at krigen var nær ved at være tabt. I sidste desperate forsøg udsender han ordrer, der er så vanvittige, at selv de mest trofaste støtter nægter at parere.

Tæt på virkeligheden
Serien rummer en troværdig genskabelse af bunker-klimaet. Under indspilningerne oplevelses denne intensitet så kraftigt, at det føltes skræmmende tæt på virkeligheden, og det kan man sagtens forstå.

Hårrejsende vidnesbyrd
Den høje grad af autenticitet, blændende skuespil fra især Anthony Hopkins og den mystificerende musik af en ung Brad Fiedel former et hårrejsende vidnesbyrd om naziregimets endelige fald.
Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Bunker, The (tvs)

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1981, USA, Biografi, 150 min
Dansk titel: Bunkeren (tvs)
Instr: George Schaefer Prod: Ronald H. Gilbert, George Schaefer, Aida Young  Manus: John Gay  Baseret på: bog af Uwe Bahnsen og James P. O´Donnell  Foto: Jean-Louis Picavet  Klip: Greyfox  Mus: Brad Fiedel  
Medvirkende:
Anthony Hopkins (Adolf Hitler)
Richard Jordan (Albert Speer)
Cliff Gorman (Joseph Goebbels)
Michael Lonsdale (Martin Bormann)
Michael Kitchen (Rochus Misch)
Piper Laurie (Magda Goebbels)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.