3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

3:10 to Yuma
En landmand forsøger at kombinere ærværdighed med en mindre fortjeneste ved at transportere en berygtet fange til et tog.
EFFEKTFULD SPÆNDING
Heftig og højspændt western, der har hjertet på rette sted og formidler det maskuline tema med lige dele autoritet og ukrukket raffinement.

Revolvermanden Ben Wade er en berygtet herre, der ikke er bleg for at skyde, før han tænker. Da landmanden Dan Evans får muligheden for at tage Wade til fange og transportere ham til et fangetog, siger han ja tak. Han vil både gerne slippe for den uro, som Wade skaber i landet, og samtidig tjene $200 for sit besvær.

Udspekuleret herre
Men Wade er en udspekuleret herre. Selv i håndjern og bevogtet at talrige bevæbnede mænd, har han sin helt egen plan.

Man glæder sig over den behageligt neddroslede fortællestil, der vægter den gode historie og de små detaljer i de enkelte roller højere end ramasjang og visuelle effekter.

Forført
Således forføres man af de flotte scenerier, det følte skuespil (hvor Russell Crowe for en gangs skyld gør en eminent figur) og den originale(!) - og ikke misbrugte - filmmusik af Marco Beltrami.

Helt bestemt en af nyere tids mere nævneværdige westerns.
Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
3:10 to Yuma

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
2007, USA, Western, 122 min
Dansk titel: 3:10 to Yuma
Instr: James Mangold Prod: Cathy Konrad  Manus: Halsted Welles, Michael Brandt, Derek Haas  Baseret på: novelle af Elmore Leonard  Foto: Phedon Papamichael  Klip: Michael McCusker  Mus: Marco Beltrami  
Medvirkende:
Russell Crowe (Ben Wade)
Christian Bale (Dan Evans)
Logan Lerman (William Evans)
Dallas Roberts (Grayson Butterfield)
Ben Foster (Charlie Prince)
Peter Fonda (Byron McElroy)
Alan Tudyk (Doc Potter)
Gretchen Mol (Alice Evans)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.