3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Goonies, The
En gruppe børn finder vej ned til undergrunden, hvor en kendt gammel sørøver har gemt sin helt store skat.
FESTLIG UNGDOMSUNDERHOLDNING
Ganske festlig og underholdende, men frem for alt velspillet eventyrfilm for stort set hele familien. Der er fart over feltet hele tiden, scenografien er meget overbevisende. I det hele taget er "The Goonies" en meget finurlig filmoplevelse.

Eventyrlystne drenge
En lille gruppe eventyrlystne drenge, der kalder sig "Goonierne", går rundt og keder sig og er deprimerede over, at en arrogant byggeboss har tænkt sig at jævne deres yndlingsområde med jorden.

Men en aften finder de et gammelt skattekort på et støvet loft, og det bliver begyndelsen på en meget begivenhedsrig og slet ikke ufarlig ekspedition mod skjulte skatter i undergrunden. En berygtet forbryderbande, der netop er flygtet fra fængslet skal snart vise sig at blive uhyre nærgående.

I en af de mere fremtrædende drengeroller ses som Mikey en udtryksfuld Sean Astin. Hans storebror, der er i den "farlige" alder, spilles fint af Josh Brolin.

Mikeys venner spilles af Jeff Cohen (den tykke og klodsede Chuck), Corey Feldman (den smarte og stortalende Mouth) og Ke Huy Quan som en lille opfindergal knægt.

Mystisk udseende mennesker
De helt små børn skal nok holdes grundigt i hånden eller helt holde sig væk, da filmen indeholder en del dødningehoveder og nogle temmelig mystisk udseende mennesker, både døde og levende.

Det er blandt andet disse effekter, der gør, at filmen også er underholdende for det lidt mere voksne publikum.
Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Goonies, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1985, USA, Eventyr, 111 min
Dansk titel: Goonierne
Instr: Richard Donner Prod: Richard Donner, Harvey Bernhard  Manus: Chris Colombus  Baseret på: historie af Steven Spielberg  Foto: Nick McLean  Klip: Michael Kahn  Mus: Dave Grusin  
Medvirkende:
Sean Astin (Mikey)
Josh Brolin (Brand)
Jeff Cohen (Chuck)
Corey Feldman (Mouth)
Anne Ramsey (Fratelli)
Joe Pantoliano (Fratelli Bror 2)
Ke Huy Quan
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.