3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Mechanic, The
En sammenbidt lejemorder får en personlig sag og lærer efterfølgende offerets søn op i lejemordets kunst.
ACTION-BRIKKER
Ikke meget motorolie på hænderne men til gengæld rigeligt blod: "The mechanic" er en betegnelse for en mand, der 'klarer ærterne' - og i filmen er der tale om nøje planlagte betalte mord.

Høj underholdningsværdi
Det er en actionfilm af temmelig sej konsistens. Tag den og bøj den over knæet, og du vil få en skade. Der er tale om solide action-brikker, der hugges ud med en knivskarp økse, med høj underholdningsværdi til følge.

Mekanikeren/lejemorderen Arthur Bishop fortrækker ikke en mine, når han udfører velbetalte mord på stribe.

En dag får han til opgave at eliminere en bekendt, som han egentlig har et godt forhold til. Men arbejde er arbejde.

Efterfølgende får Arthur en art medlidenhed/skyldfølelse. Den dræbtes søn viser interesse for lejemordergerningen. Bishop bryder med sine egne principper og begynder en egentlig oplæring. Men er det nu klogt - med den lille familiære twist i bagagen?

Smæk for skillingen
En actionfilm kan godt levere smæk for skillingen, selvom den grundlæggende ikke er hverken lysende original eller præget af sublimt skuespil.

Veltimet action
"The mechanic" vinder først og fremmest på sin veltimede action, der, i kombination med en fin humor og en lille håndfuld små sidehistorier, viser tænder i samtlige minutter.

Finurlige bipersoner
Tag fx historien om den kropsligt gigantiske lejemorder-konkurrent, der har en svaghed for små hunde og unge mænd. Denne sekvens er faktisk temmelig finurlig.

På samme måde er en sygeligt rig og fedladen religions-guru/spekulant et godt indspark. I det hele taget er de små biroller interessante på hver deres måde.

Vellykket, moderne actionfilm
Klichémættet, bevares, og som oftest understøttet af pumpende musik. Men som helhed betragtet en vellykket, moderne actionfilm i en ikke alt for overdrevet kulisse.
Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Mechanic, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2011, USA, Action, 93 min
Dansk titel: Mechanic, The
Instr: Simon West Prod: René Besson, Robert Chartoff, William Chartoff, Marcy Drogin, Avi Lerner, John Thompson  Manus: Richard Wenk, Lewis John Carlino  Foto: Eric Schmidt  Klip: T.G. Herrington, Todd E. Miller  Mus: Mark Isham  
Medvirkende:
Jason Statham (Arthur Bishop)
Ben Foster (Steve McKenna)
Tony Goldwin (Dean)
Donald Sutherland (Harry McKenna)
Jeff Chase (Burke)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.