3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Battle Los Angeles
Verden kommer under belejring af fjendtlige væsner fra det ydre rum, og en lille gruppe soldater i Los Angeles tager kampen op.
PATRIOTISK UDLØSNING
Somme tider skal der være plads til en uforpligtende filmoplevelse, der holder hele vejen hjem på sine egne præmisser.

Fantastisk skruet sammen
En sådan filmoplevelse er "Battle Los Angeles". Firskåren og klichémættet action, der er så fantastisk skruet sammen, at de små hår rejser sig på trods af alle mulige vamle små detaljer.

Kropslig begejstring
Der er tale om en egentlig patriotisk udløsning hér: spændingsophobningen er så markant, at det er vanskeligt ikke at lade sig rive med i en kropslig begejstring, der er omkring alt fra sitren, skælven og vidt opspilede øjne.

Uventede gæster
Filmen koncentrerer sig om et samtidigt militært anliggende. Jorden får uventede gæster i form af fjendtlige og hårdt bevæbnede væsner.

Deres mål er at udslette jordens befolkning og overtage klodens vandressourcer, og de får hurtigt overtaget.

Men en lille gruppe soldater har andre planer for Jordens skæbne, og selvom oddsene er dårlige, giver de ikke op.

Selvopretholdelse
Filmens hovedtema er, skåret ind til benet, selvopretholdelsesdriften. Og i dette actionbrag bliver det ultimative anliggende til mere end et par svedperler på panden.

Taktil oplevelse
Det scenografiske og effektmæssige arbejde er i sig selv af meget, meget høj standard, hvilket gør det apokalyptiske helvede til en nærved taktil oplevelse.

Central identifikation
Der er hele tiden perspektiv i billederne, og de mange kampscener dimensioneres vidt ud over det rent morderiske, i det Jordens skæbne er en central identifikation.

Jernarmeret skal
Hermed retfærdiggøres de små vamle mellemmenneskelige intriger. I hvert fald fylder de ikke ret meget i den jernarmerede og iskolde skal.

Ultimativt anliggende
Man drages dybt ind i det ultimativt eksistentielle kaos, uanset hvor realistisk det måtte være. Musikken, lydeffekterne og det urolige kamera er en del af helvedes-oplevelsen - og den patriotiske udløsning.
Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Battle Los Angeles

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: World Invasion: Battle Los Angeles
Instr: Jonathan Liebesman Prod: Jeffrey Chernov, Ori Marmur, Neal H. Moritz  Manus: Chris Bertolini  Foto: Lukas Ettlin  Klip: Christian Wagner  Mus: Brian Tyler  
Medvirkende:
Aaron Eckhart (Sgt. Michael Nantz)
Ramon Rodriguez (2nd Lt. William Martinez)
Will Rothhaar (Cpl. Lee Imlay)
Cory Hardrict (Cpl. Jason Lockett)
Jim Parrack (LCpl. Peter Kerns)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.