3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Elephant King, The
To vidt forskellige brødre mødes i Thailand, hvor den ene er på stoffer og den anden desperat søgende efter et ståsted i livet.
TRAUMER I LOOP
Her hamres budskabet ind gennem nærmest endeløse gentagelser af stemninger og akavede mellemmenneskelige relationer.

Selvkvælende
Første og anden gang er det nok interessant, men har vi brug for at køre i ring? Resultatet er en selvkvælende film uden forløsning.

Brødrene Oliver og Jake er meget forskellige. Oliver er indadvendt og depressiv og fører en stille tilværelse hjemme hos forældrene i USA, mens Jake er fest-, druk- og horenarkoman i eksil i Thailand.

Den frustrerede mor ser meget gerne, at Jake kommer hjem, ikke mindst fordi myndighederne er på jagt efter ham. Så hun sender Oliver til Thailand i håbet om, at han kan få lokket Jake med hjem.

I Thailand bliver Oliver imidlertid vækket følelsesmæssigt og seksuelt til live af en lokal kvinde. Imens fortsætter Jake sit sololøb udi diverse misbrug og er ikke særligt sød ved sin bror, når sandhederne skal gøres op.

Hæderlige forsøg
Plottet rummer hæderlige forsøg på at skildre de broderlige identitetskriser, en spirende seksualitet og det hektiske thailandske sex-slaraffenland.

Vekslende musik-skydække
Instruktøren forfalder imidlertid udover de trættende narrative gentagelser til en slibrigt sovset indpakning, hvor særligt vekslende skydække af pop- og feel good musik sørger for den ultimative latterliggørelse.

Hvad skal man fx sige til sød musak til en akavet hand job-scene?

Fair skuespil
Det broderlige skuespil er fair, omskønt alt for groft skåret ud i karton. Ellen Burstyn er lidt for amerikana-vammel i sin karakteristik af frustreret mor.
Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Elephant King, The

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Elephant King, The
Instr: Seth Grossman Prod: Emanuel Michael, Tamat Sela, Tom Waller  Manus: Seth Grossman  Foto: Diego Quemada-Diez  Klip: Lee Chatametikool, Inbal B. Lessner  Mus: Adam Balazs  
Medvirkende:
Tate Ellington (Oliver Hunt)
Jonno Roberts (Jake Hunt)
Ellen Burstyn (Diana Hunt)
Florence Faivre (Lek)
Josef Sommer (Bill Hunt)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.