3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Magnificent Seven, The
Efter talrige gange at være blevet plyndret af en grum revolvermand og hans håndlangere, beslutter beboerne i en lille mexicansk landsby at hyre en gruppe erfarne revolvermænd.
STOR STÅHEJ FOR INGENTING
Denne amerikaniserede westernudgave af Kurosawas "De syv samuraier" er i al sin småvulgære udstråling i dag lige dele kitsch og kaos.

Sylespids synkronisering
Det er svært ikke at trække på smilebåndet ad de mange slette birolleskuespillere, den sylespidse synkronisering og de uendeligt mange genreklichéer, der står på nakken af hinanden, men skåret helt ind til benet rummer den universelle retfærdighedsdramatik sunde kvaliteter.

I en lille mexicansk landsby er man efterhånden ved at have fået nok af en grum revolvermand og hans håndlangere, der plyndrer landsbyen, hver gang de kommer i nærheden af den.

Indbyggerne har ikke evnerne til at gøre modstand. Ingen af dem har nogensinde håndteret et våben.

En lille gruppe af byens mænd drager af sted for at finde erfarne revolvermænd, der er villige til at hjælpe landsbyen. Og efter at have hvervet alle tiders effektive leder i skikkelse af Yul Brynner, melder den ene dygtige gunslinger efter den anden sig, på trods af den høje risiko og den ringe betaling.

Knald i knald
Herfra går det slag i slag og knald i knald: for fjenden må og skal besejres, koste hvad det vil.

Stærk maskulin udstråling
Filmens primære fascinationsværdi i dag er uden tvivl den lille håndfuld af mandlige skuespillere, der i 1960 endnu ikke var stjerner - men som siden næsten alle blev blandt de helt store navne. Ikke at nogle af spillerne udfordres til at brillere: deres udstråling er i sig selv hele oplevelsen værd.

Granit
Yul Brynner - der var den eneste rigtigt etablerede med en Oscar-statuette i bagagen - er filmens stærkeste udstråling med sin næsten granitagtige maskulinitet.

Robert Vaugh, Steve McQueen og Charles Bronson bidrager alle med fint afmålt charme som de tre meget forskellige revolversvingertyper.

Ikonisk musik
Elmer Bernsteins ikoniske filmmusik er gået over i historien blandt de mest (mis)brugte temaer - forståeligt nok med den umiddelbart stærke musikalske værdi.
Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Magnificent Seven, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1960, USA, Western, 128 min
Dansk titel: Syv mænd sejrer
Instr: John Sturges Prod: John Sturges  Manus: William Roberts  Baseret på: manuskriptet til "Shichinin no Samurai" af Shinobu Hashimoto & Akira Kurosawa  Foto: Charles Lang Jr.  Klip: Ferris Webster  Mus: Elmer Bernstein  
Medvirkende:
Yul Brynner (Chris Larabee Adams)
Eli Wallach (Calvera)
Steve McQueen (Vin Tanner)
Charles Bronson (Bernardo O´Reilly)
Robert Vaughn (Lee)
Brad Dexter (Harry Luck)
James Coburn (Britt)
Horst Buchholz (Chico)
Priser:
AAN, Bedste musik
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.