3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Mr. & Mrs. Smith
Et ungt ægtepar har knas i forholdet men får først for alvor røven på komedie, da de opdager, at de begge er lejemordere i konkurrerende firmaer.
ET MODERNE PARFORHOLD
At ægteskabelige problemer kan rumme andet end skænderier over retningen på lokumspapiret beviser hr. og fru Smith i denne finsprit-opgejlede action-komedie.

Træk på smilebåndet
Det kommer der en lang række sejt underholdende scener ud af, hvor det især er værd at trække på smilebåndet ad det sindssygt dyre produktionsdesign.

For i dette raffinerede kaos, hvor effekterne står i kø for at overgå hinanden, finder vi filmens elegante charme, der får sin ilt fra en spids lille humoristisk sans.

Fikse overdrivelser
Ilt eller ej. Inden længe har filmen opbrugt effekten af elementernes rasen og kvæler det meste af ilden i fikse overdrivelser, inden det hele kører fuldstændig af sporet, pumpende konstant til ekstrem filmmusik.

Hr. og fru Smith går i parterapi. Forholdet er ved at gå i stå. Mens det er svært rigtigt at finde gejsten på baggrund af det almindeligt borgerlige, hjælper det dog - efter at al jalousiens og raseriets adrenalin er brændt af - da de erfarer, at de begge er lejemordere med rod i konkurrerende firmaer.

Ikke meget substans
Brad Pitt og Angelina Jolie har det helt tydeligt som fisk i vandet i den veloplagte og helt igennem farverige produktion. Timingen i spil og effekter er upåklagelig, underholdningen er hjemme, men substans er der ikke meget af.
Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Mr. & Mrs. Smith

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Mr. and Mrs. Smith
Instr: Doug Liman Prod: Lucas Foster, Akiva Goldsman, Eric McLeod, Arnon Milchan, Patrick Wachsberger  Manus: Simon Kinberg  Foto: Bojan Bazelli  Klip: Michael Tronick  Mus: John Powell  
Medvirkende:
Brad Pitt (John Smith)
Angelina Jolie (Jane Smith)
Vince Vaughn (Eddie)
Kerry Washington (Jasmine)
Keith David (Father)
Adam Brody (Benjamin Danz)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.