4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Cobardes
En lille gruppe drenge mobber klassens rødhårede, blandt andet med voldelige mobiloptagelser, men hævnen kan blive sød.
BLOD, SVED & NONSENS
Her er et eksempel på en ungdomsfilm uden nogen form for emotionel forståelse for det penibelt følsomme stof, den er drejet omkring.

Der er i stedet tale om en film skabt af et par spanske instruktører, der har været langt mere fokuseret på at forme en pansret skal om historien, i stedet for at finde ind til kernen - den psykologiske nerve.

En due på speed
Det kommer tydeligt til udtryk fra filmens første sekund. Gennem anslaget krydsklippes der hæsblæsende mellem løbende drenge og en nyhedsoplæser på job. Scenen er underlagt pumpende musik, og kameraføringen er alt andet end et forlænget øje; snarere påmonteret en due på speed.

Flaksende og ukoncentreret
Det indrammer meget godt, hvad det er filmen vil. Målet har givetvis været at pumpe så meget adrenalin som overhovedet muligt ind i den narrative skal i et forkrampet forsøg på at tilnærme sig en flaksende og ukoncentreret stil, der er kendetegnende ved mange teenageres livsstil i dag.

Mislykket mission
Filmens mission mislykkes fatalt. Det vil sige: den er lige netop så flaksende og usammenhængende, at man har glemt hver en sammenhæng mellem de enkelte scener - eller også har man fuldstændig mistet interessen som følge af den overlagte voldtægt på sanseapparatet.

En lille gruppe drenge har udset sig klassens rødhårede som mobbe-offer. Han får grimme sms’er og en på goddaw’en, og hjemme bliver han mødt af uforstående forældre.

Bedre går det ikke for en af de slemme drenge, når han kommer hjem. Han bliver også mødt af en mur af voksenidioti og gammeldags konservatisme, så hvordan skal det store mobbedrama nogensinde blive løst?

Historien et svagt biprodukt
Det har instruktørerne overladt til den konstant kreative kameraføring, den pumpende musik og den kække klipning.

For historien forbliver et svag og undertrykt biprodukt af en film, der fra starten har været alt for optaget af sit udtryk: "Se mig! Hør mig!" Både i denne kontekst og som følge af elendig casting, rammer et generelt meget lavt niveau blandt skuespillerne som en mur fra første scene.
Anmeldt i NY af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Cobardes

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Kujoner
Instr: José Corbacho, Juan Cruz Prod: Julio Fernández, Tadeo Villalba hijo  Manus: José Corbacho, Juan Cruz  Foto: David Omedes  Klip: David Gallart  Mus: Pablo Sala  
Medvirkende:
Eduardo Garé (Gabriel)
Eduardo Espinilla (Guille)
Elvira Mínguez (Merche)
Antonio de la Torre (Joaquín)
Lluís Homar (Guillermo)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.