3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

From Dusk Till Dawn
Et par lovløse fyre kidnapper en familie og bliver næsten helt gode venner med den. Men så ankommer de til en kro fyldt med mystiske mennesker.
SVÆR AT (BLOD)SLUGE
Robert Rodriguez' iscenesættelse af Quentin Tarantinos absurde historie er farverig og alternativ, men der er ganske enkelt for meget kulør og tryk på herlighederne.

Svær at sluge
Dette bevirker, at man får mere end svært ved at sluge den pludselige stil- og handlingsændring et stykke inde i filmen, da folk og færd pludselig forandrer sig til grimme blodsugende vampyrer.

Forbryderbrødrene Seth og Richard Gekko er på flugt med en række ækle mord og røverier i bagagen. Seth er den "fornuftige" af brødrene, mens Richard mildest talt er både utilregnelig og gak i låget.

For at komme sikkert til Mexico kidnapper brødrene den rejsende familie Fuller, som består af forhenværende præstefar Jacob, dennes teenagedatter Kate og sønnen Scott.

Hårrejsende ækelhed
Med hårrejsende ækelhed tvinges familien til at transportere de væmmelige mordere - indtil de når til en mystisk café, hvor alt åbenbart kan ske. I hvert fald er alle besøgende vampyrer i forklædning, og på et tidspunkt går det løs!

Harvey Keitel og Juliette Lewis lyser fint op i afdæmpede biroller, mens George Clooney har sine øjeblikke i en noget alternativ hovedrolle.

Hyperaktiv film
Quentin Tarantino spiller med klam psykopati sin psykopatiske rolle, som han selv har skrevet. "From dusk till dawn" er en hyperaktiv film, som man enten elsker eller hader.
Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
From Dusk Till Dawn

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1996, USA, Vampyrfilm, 103 min
Dansk titel: From Dusk Till Dawn
Instr: Robert Rodriguez Prod: Gianni Nunnari, Meir Teper  Manus: Quentin Tarantiino  Baseret på: historie af Robert Kurtzman  Foto: 'Guillermo Navarro  Klip: Robert Rodriguez  Mus: Graeme Revell  
Medvirkende:
George Clooney (Seth Gecko)
Quentin Tarantino (Richard Gecko)
Harvey Keitel (Jacob Fuller)
Juliette Lewis (Kate Fuller)
Cheech Marin (Border Guard/Chet Pussy/Carlos)
Anjelica Houston
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.