3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Too Young to Die? (tv)
En 14-årig pige oplever de værst tænkelige svigt og ender som morder.
ULTIMATIVT SVIGT
Inden Brad Pitt for alvor slog igennem, gjorde han sig positivt bemærket i denne barske tv-filmatisering af virkelige amerikanske hændelser.

Det er historien om den 14-årige Amanda (Juliette Lewis), der må siges at have trukket et kort strå i livet. Der er på det nærmeste ikke et eneste menneske, der vil hende det godt. Hendes mor har fx kun hån tilovers, da Amanda grædende fortæller hende, at stedfaderen gentagne gange har voldtaget hende.

Aleneladt og forvirret er hun et nemt offer for den udspekulerede narkoman Billy Canton (Pitt). Ved at sige, at han elsker hende, vinder han hurtigt hendes tillid - og ved at fylde hende med piller former han en villig og tiltagende desperat teenager.

Efterhånden går det helt galt for Amanda. En mand, hun virkelig elskede, svigter hende, og så hopper kæden af.

USA som værst
Det er en præsentation af det amerikanske samfund, når det er værst, og det nærved ultimative svigt af pigen gør ind helt ind i knoglerne.

Uden meget omsvøb
Det er filmens force, at den sjældent forfalder til sentimentalitet. I en simpel og klassisk, tv-skematisk narrativ udvikling får vi historien serveret uden meget omsvøb.

Det åbner gode muligheder for skuespillerne til at folde sig ud i fuld blomst, og der er således også meget stærke præstationer fra både Lewis og Pitt.

Dygtige unge spillere
En fin og afskyvækkende tv-film, der fortjener at blive set på grund af sine dygtige unge spillere - og som giver et godt indblik i en af USAs mest omtalte mordgåder.
Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Too Young to Die? (tv)

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Too Young to Die? (tv)
Instr: Robert Markowitz Prod: Susan Weber-Gold  Manus: David Hill, George Rubino  Foto: Eric van Haren Norman  Klip: Harvey Rosenstock, Eric Sears  Mus: Charles Bernstein  
Medvirkende:
Juliette Lewis (Amanda Sue Bradley)
Brad Pitt (Billy Canton)
Michael Tucker (Buddy Thornton)
Alan Fudge (D.A. Mark Calhoun)
Emily Longstreth (Jean Glessner)
Michael O´Keefe (Mike Medwicki)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.