Second Sight (1999)

    En erfaren politimand får en uhelbredelig øjensygdom og forsøger - sideløbende med efterforskningsarbejdet - at holde sygdommen skjult.


    ANGST OG DOBBELTSYN

    Sammenhængende i denne serie:

    Second Sight (1999)

    Second Sight: Hide and Seek (2000)

    Second Sight: Parasomnia (2000)

    Second Sight: Kingdom of the Blind (2000)

     

    Der er langt flere twists og flertydigheder i denne britiske krimi, end man er vant til, og det skyldes det særlige faktum, at handlingen koncentrerer sig både om almindeligt politiarbejde og hovedpersonens egen dybe personlige krise. Som udgangspunkt giver det "Second Sight" rigtig gode kort på hånden, for er der ikke spænding i opklaringsarbejdet, er der det i beskrivelsen af den personlige krise - og omvendt.

    Handling på forskellige plan
    Men det kan også komme til at virke forstyrrende, at handlingen kredser om begivenheder på to meget forskellige plan, oftest samtidig, således at enten det ene eller det andet plan bliver dét, man må vælge at fokusere på.
     

    Forsøger at fornægte sin sygdom

    Da en erfaren politiopdager erfarer, at han har fået en meget sjælden øjenvirus, der langsomt og næsten sikkert vil gøre ham blind, reagerer han ved at forsøge at fornægte sygdommen og leve videre, som om intet var hændt.
     

    Et tæt samarbejde

    Men hans nye kvindelige makker opdager hurtigt, at der er noget galt, og de to bliver enige om at indgå et tæt samarbejde, der skal holde dem begge på sagen - forhåbentlig uden at kolleger eller mistænkte aner uråd.
     

    En mystisk politisag

    Politiet er på en mystisk sag, hvor et enægget tvillingepar er under mistanke i en mordsag. Men ingen har indtil videre set begge tvillinger samtidig. Og da betjenten med synsforstyrrelser endelig ser dem sammen, kan han ikke regne med, at han har set rigtigt.

    Effektiv indfangelse
    I en god og lødig britisk krimi-fortællestil føler man sig effektivt indfanget i en stærk og interessant miljø- og personkarakteristik. Men man føler ligeledes, at der ofte er skruet lidt for meget op for effektknappen, særligt når instruktøren vil gå helt tæt på, hvad der foregår inde i hovedet på betjenten med den fremskredne virus.
     

    Næsten sci-fi-agtigt

    Det bliver ofte et næsten science fiction-agtigt billede med masser af lys og lyd, hvor man kunne have ønsket sig en mere nuanceret antydningens kunst. Velspillet og med et betagende psykologisk tema, således på mange måder en begavet britisk krimi.



    Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024